jawor76 Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Mam pytanie, czy do ramy Alu (cube LTD 26" 2013) można zastosować hak przerzutki z carbonu? Czy nie będzie sie gryzło, że są dwa różne zespolone ze sobą materiały? Znalazłem carbonowynhak o połowę tańszy od kutego aluminium http://allegro.pl/hak-przerzutki-mtb-icad-ht-carbon-composite-2012-i4255358643.html Proszę was o szybką odpowiedź. Będę wdzięczny za każdą sugestię.
Lawi Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Według allegro jest to hak aluminiowy do karbonowych ram, a nie tak jak ty napisałeś.
jawor76 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 No macie racje, może do końca nie doczytałem, ale to nie zmienia mojego pytania, czy ten hak mogę zastosować do swojego Cuba LTD na ramie Alu
99tomcat Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Wiele firma ma specyficzne haki - w końcu na tym też sie zarabia Najlepiej podpytać sprzedawcy albo jednak dorzcić te 2-3 dyszki i mieć hak dedykowany cube
jawor76 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 No właśnie nie chce na razie pytać sprzedawcy, bo może mi powiedzieć bądź co, byleby kupić ten hak. Stąd moje pytanie na forum.
tobo Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Cokolwiek znaczy icad carbon composite - kompatybilność haka to możesz stwierdzić jedynie Ty porównując jego kształt oraz sposób mocowania do ramy. Czasami różnice między danym oryginałem a zamiennikiem są minimalne i wdedy hak można poddać korekcie.
jawor76 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 Kształt jest identyczny i pasuje do mojej ramy, to już sprawdziłem. Interesuje mnie tylko fakt dlaczego on jest przeznaczony do ram carbonowych? Może jest na forum jakiś metalurg albo materiałoznawca, który rozjaśni mi to zagadnienie i da jednoznaczną odpowiedź, czy mogę zastosować ten hak do ramy Alu? http://allegro.pl/hak-przerzutki-mtb-icad-ht-carbon-composite-2012-i4255358643.html
rzezniol Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Interesuje mnie tylko fakt dlaczego on jest przeznaczony do ram carbonowych? Bo rama icad carbon composite Jest z karbonu właśnie a nie aluminium ? Pozdro
jawor76 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 Stary, tyle wiem, że to Alu a to Carbon, pytam cały czas, czy są jakieś uzasadnione przeciwwskazania? Poradziłem sobie już, temat zamykam
kadargo Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Nie ma żadnych przeciwwskazań. To po prostu hak do konkretnego modelu firmy Kellys. Ten rower jest akurat z włókien węglowych a dla zmyły nazywa się carbon i tylko dlatego użyto nazwy tego materiału.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.