Skocz do zawartości

[ścieżka na wschodniej granicy] ponad 1kkm ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dzisiaj podczas relacji Giro Pan Adam wspomniał coś o nowej powstającej ścieżce przy wschodniej granicy.

Ma to byc ścieżka łącząca 5 województw o ponad 1kkm i co 50km przystanki specjalne i jakieś noclegownie (specjalne punkty). 

Podawał też stronę oficjalną z tym, że nie zapisałem i zapomniałem zaczynało się na green... cos tam cos tam.

Wiecie przez jakie miasta będzie leciała ta ścieżka ? interesuje mnie woj.lubelskie

albo jak wiecie to nazwę strony może tam jest wszystko napisane

pozdro

Napisano

www.greenvelo.pl

Byłem dziś na konferencji prasowej dotyczącej rozpoczęcia działań promocyjnych. Trasa faktycznie przebiega przez 5 województw, ma blisko 2000km długości. Charakter czysto rekreacyjny, do przejechania dla każdego, ale oczywiście nie tylko asfalt, ale także ścieżki i dukty leśne. Mają być Miejsca Obsługi Rowerzystów, rozbudowana baza noclegowa i gastronomiczna nastawiona na rowerzystów i przede wszystkim ujednolicone oznakowanie. Zapowiadana jest też bardzo konkretna akcja promocyjna, łącznie ze spotami TV/radio, a także imprezami rowerowymi (możliwe nawet maratony). Całość ma być gotowa do końca 2015. Całkowity budżet - blisko 275mln PLN.

Napisano

Nareszcie wykorzystanie niewątpliwego potencjału który drzemie w tych pięknych, zielonych miejscach. Pytanie czy nie umrze jak wszystko co ma sens, ale sporo kosztuje....

Napisano

Patrząc na to jak u nas traktuje się rowerzystów do takich inwestycji zaczynam podchodzić bardzo sceptycznie i obawiam się, iż zabawa w  budowanie wymyślona, by dać zarobić koledze?

Pożyjemy zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...