tomaszinho Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 Witam Dzisiaj podczas relacji Giro Pan Adam wspomniał coś o nowej powstającej ścieżce przy wschodniej granicy. Ma to byc ścieżka łącząca 5 województw o ponad 1kkm i co 50km przystanki specjalne i jakieś noclegownie (specjalne punkty). Podawał też stronę oficjalną z tym, że nie zapisałem i zapomniałem zaczynało się na green... cos tam cos tam. Wiecie przez jakie miasta będzie leciała ta ścieżka ? interesuje mnie woj.lubelskie albo jak wiecie to nazwę strony może tam jest wszystko napisane pozdro
tomaszinho Napisano 28 Maja 2014 Autor Napisano 28 Maja 2014 haha no chyba tak dzięki na eurosporcie mi odpisali jeszcze inna stronę: greenvelo.pl
skydancer Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 www.greenvelo.pl Byłem dziś na konferencji prasowej dotyczącej rozpoczęcia działań promocyjnych. Trasa faktycznie przebiega przez 5 województw, ma blisko 2000km długości. Charakter czysto rekreacyjny, do przejechania dla każdego, ale oczywiście nie tylko asfalt, ale także ścieżki i dukty leśne. Mają być Miejsca Obsługi Rowerzystów, rozbudowana baza noclegowa i gastronomiczna nastawiona na rowerzystów i przede wszystkim ujednolicone oznakowanie. Zapowiadana jest też bardzo konkretna akcja promocyjna, łącznie ze spotami TV/radio, a także imprezami rowerowymi (możliwe nawet maratony). Całość ma być gotowa do końca 2015. Całkowity budżet - blisko 275mln PLN.
ElDiablo Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 Nareszcie wykorzystanie niewątpliwego potencjału który drzemie w tych pięknych, zielonych miejscach. Pytanie czy nie umrze jak wszystko co ma sens, ale sporo kosztuje....
realkrzysiek Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Patrząc na to jak u nas traktuje się rowerzystów do takich inwestycji zaczynam podchodzić bardzo sceptycznie i obawiam się, iż zabawa w budowanie wymyślona, by dać zarobić koledze? Pożyjemy zobaczymy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.