Kielas87 Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 Witam. Jestem tu nowym i jeżeli powtarzam temat to z góry przepraszam. Mam problem z ustawieniem nowego napędu. W na początku maja wymieniłem napęd tj. Kaseta HG-73 serii SLX łańcuch HG-80 I środkowy blat korby(stary był zużyty). Przerzutka z tylu mam Schimano DEORE RD-m591 manetka jej schimano DEORE SL-M590. Po ustawieniu napędu okazuje się ze jak "dół"(przód na 3 tył od 4-9) chodzi to góra(przód 1tył od1-3) przeskakuje między sobą. Czasami wygląda to jak by łańcuch na koronkę wchodził. Dodam że na stojaku da się to wyregulować ale jak wiedzie się pod górkę to łańcuch tańczy i sam przód chodzi wzorowo. Wymieniłem już pancerze i linki ale bez efektów. Pomocy chce wybrać się na górki ale tak będzie to niemożliwe. Z góry dzięki za pomoc i Pozdrawiam.
Mod Team sznib Napisano 28 Maja 2014 Mod Team Napisano 28 Maja 2014 Po to masz śruby baryłkowe przy manetkach żeby sobie w czasie jazdy, pod obciążeniem, doregulować napęd.
Kielas87 Napisano 28 Maja 2014 Autor Napisano 28 Maja 2014 Też i reguluje tymi śrubami i jadąc pod górę dostroję "górę" to puziniej się okazuje że znów dół kuleje i tak w kolo:(
Didi Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 Zdejmij tylne koło i ponownie je załóż, ale jak będziesz zamykał zacisk to upewnij się czy koło w mocowaniu jest dokładnie prosto i przyciśnij dość mocno siodełko a następnie zamknij zacisk koła. Jeżeli to nie pomoże to warto zerknąć na hak.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.