Skocz do zawartości

[rower w samolocie] sposób przewozu roweru

lukas221

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, za niecały miesiąc wybieram się na wyprawę do Rzymu. Bilety mam zakupione, lecę z powrotem z lotniska rome ciampino. Mam nie mały problem, zamierzałem zabrać folie stretch ale niestety ona waży (1,5K), to jest dużo.. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś leciał z Rzymu z rowerem, i w jaki sposób pakował rower do samolotu. Obawiam się że na miejscu nie znajdę sklepu budowlanego w którym ewentualnie znalazłbym sklep w którym kupię taką folie albo sklep rowerowy w którym mieli by karton na rower..

Napisano

Strecz - dobra rzecz :icon_wink:. Praktykowałem ten sposób zabezpieczenia. @lukas221 weź rolkę częściowo już zużytą. Tylko tyle żeby wystarczyło do owinięcia, będzie i mniejsza i dużo lżejsza.  Pozdrawiam.

Napisano

Brak sklepu budowlanego we Włoszech? Wolne żarty. Zawsze mnie śmieszą ludzie wyjeżdżający z Polski i panikujący, że nie dostaną tego albo tamtego. Tymczasem za granicą żyją tacy sami ludzi i mają takie same potrzeby więc dokładnie są takie same sklepy i takieme artykuły.

Napisano

Do Rzymu zamierzam wjechać w czwartek, na zwiedzanie mam piątek, sobotę - to strasznie mało :o Wiem że w Rzymie są sklepy budowlane, ale nie jest powiedziane że akurat tą folię tam dostanę ! u mnie w mieście na 4 duże budowlane sklepy tylko w jednym jest!. Muszę spakować 2 rowery..

Napisano

Racja, ale takie organizowanie może kosztować pół dnia, czasem szkoda czasu, lub go po prostu nie ma ;]. 

Wyjść jest kilka, na pewno. W Norwegii (Bergen) wziąłem kartony na lotniskowy wózek i wyszedłem przed siebie. Jakiś kilometr od lotniska, w jednym z pierwszych domow, poprosiłem o przechowanie kartonów. Są tacy, którzy kartony wynoszą z lotniska w najbliższy las/krzaki i tam chowają na czas wyprawy. Ktoś na którymś forum pisał, że poszedł z kartonem do biura rzeczy znalezionych i po prostu poprosił o przechowanie.

A folię? Możesz ostrożnie zwinąć folię, która leciała "tam" i albo wozić ją ze sobą, albo znowu - poprosić o przechowanie, albo ukryć.

Szy.

Napisano

A folię? Możesz ostrożnie zwinąć folię, która leciała "tam" i albo wozić ją ze sobą, albo znowu - poprosić o przechowanie, albo ukryć.

W jedną stronę jadę rowerem :).

Napisano

że nie dostaną tego albo tamtego

Ale weź to powiedz po włosku  :thumbsup: albo innym języku.

Napisano

Po co sklep budowlany? Po co sklep RTV AGD? Potrzebujesz zapakować rower  to poszukaj na miejscu sklepu rowerowego. W zeszłym roku znajomi jechali rowerami do Barcelony, na miejscu nie mieli problemu z dostaniem kartonów do rowerów . Mało tego nie zapłacili za nie ani eurocenta. W Rzymie też nie powinno być problemu, może nie za darmo (chociaż wątpię) ale znajdziesz coś. Znajomi też wracali samolotem.

Napisano

Mieszkałem przez tydzień w hotelu 3 albo 4 *. Miałem wyporzyczonego mieszczucha . Z nim wszedłem na recepcję i zadałem to samo pytanie. Nie było żadnego sprzeciwu chociaż w pokojach, na korytarzu i w windzie były same dywany i marmury.

W Polsce miałem większy problem i to w hotelu o klasie hotelu robotniczego. Poprosiłem jednak o regulamin. W regulaminie odszukałem zapis o możliwości przetrzymywania w pokoju sprzętu sportowego. Powołałem się na ten zapis i cwana recepcjonistka nie miała już nic do gadania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...