KapitanZubik Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Witam. Planuję zbudować rower wyprawowy na bazie tego roweru: http://rower242628.pl/p/363/1475/checker-pig-cromoly-28--cross-bike-checker-pig-2012-rowery-checker-pig-rowery-producenci.html i w przyszłości wyposażyć go w trochę lepsze części (docelowo coś w stylu deore LX). I tutaj pojawiają się pytania, a mianowicie: jakie elementy dobrze by wymienić na samym początku, przy zakupie roweru? Planuję w wakacje miesięczną wyprawę po Polsce i zastanawiam się, czy są jakieś elementy, które koniecznie muszę wymienić, czy wystarczy, że zamontuję bagażnik, sakwy i mogę śmigać? Z góry przepraszam za szczątkową wiedzę i amatorskie podejście. Jeżdżę dużo, ale jeżeli chodzi o znajomość sprzętu, to jestem noga.
Tadeus Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Ja bym pewnie wymienił te opony CST na coś sprawdzonego w podróżach. Cała reszta jest na dość zrównoważonym przyzwoitym poziomie. A tam w ogóle są na dole dziury na bagażnik?
KapitanZubik Napisano 23 Maja 2014 Autor Napisano 23 Maja 2014 W sumie dobre pytanie. Wcześniej już pytałem na forum o ten rower i nikt żadnych wątpliwości nie zgłaszał. Dobrze by było, gdyby ktoś mógł to potwierdzić.
Tadeus Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Dotknąłem nosem ekranu i zobaczyłem Z tego, co widzę przedni widelec ma też uchwyty na błotniki. Wygląda ok. Choć ani trochę nie znam się na stalowych ramach i ich zastosowaniu w rowerach trekkingowych, więc z oceną całego twojego planu może lepiej poczekać, aż jakiś znawca tu zajrzy
KapitanZubik Napisano 23 Maja 2014 Autor Napisano 23 Maja 2014 Ok, dzięki. Wysłałem pytanie do sklepu, więc będzie potwierdzona informacja. Czy jakiś specjalista mógłby się podzielić uwagami?
robertrobert1 Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Już kiedyś było zapytanie o ten rower. Tak to jest rower o ramie jak najbardziej dostosowanej do sakwiarstwa. Można śmiało założyć zarówno tylny jak i przedni bagażnik typu low-rider. Osprzęt jest ok więc nie ma sensu od razu brać się za wymianę. Ja bym na samym początku dołożył rogi albo kierownicę triatlonową bo na tej bardzo szybko będzie ci doskwierać ból nadgarstków. Opony nie są najgorsze ale zależy po jakich terenach w Polsce będziesz jeżdzić. Jeśli tylko utwardzone drogi to mogą zostać jednak jeśli będziesz chciał zjechać w teren, a polskie szlaki rowerowe bardzo często prowadzą po terenie, to zalecam założyć opony slickowe bądż semislickowe w rozmiarze 2.0.
mklos1 Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Z tymi oponami to może nie od razu wymieniać, ale trzeba być czujnym. Niedawno był post na forum o oponach z niskiej półki (chyba Rubena, ale nie dam głowy), które rozdarły się po jednym ostrym hamowaniu. Ogólnie coś takiego nie powinno się zdarzyć nawet w oponach najniższej klasy, ale jak widać kontrola jakości pozwala na znacznie więcej...
wojtasin Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Przyjrzyj się - http://rowerkiem.eu/checker-pig/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.