GIANT84 Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Ale przednia to ALIVIO. Po za tym jedna przerzutka nie jest najważniejsza. W każdym rowerze jest tak że jedno jest leprze a drugie gorsze. Każdy rower w jakimś stopniu jest dobry na swój sposób, a polecam Gianta bo mam do niego sentyment gdyż to już mój 3 rower tej firmy i żaden mnie nie zawiódł. Dlatego wiem na co go stać. Firm masz naprawdę wiele musisz sam zdecydować jaką firmę będziesz reprezentować , a osprzęt zawsze można wymieć, z ramą już tak szybko nie poszalejesz. Co kol wiek nie wybierzesz to i tak pewnie będzie jeździć, a ty będziesz miał uśmiech na twarzy że już jedziesz
Mod Team michuuu Napisano 24 Maja 2014 Mod Team Napisano 24 Maja 2014 W tym Talonie główka jest taperowana?
GIANT84 Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 W tym Talonie główka jest taperowana? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia aż tak głęboko nie bawiłem się w poznawanie roweru.
Rulez Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Nie jest taperowana, więc zero możliwości zmiany amortyzatora na jakiś naprawdę porządny ten rower nie jest rozwojowym więc kupowanie go w wersji wyposażonej w słaby amortyzator jest delikatnie pisząc nierozsądne ... a coś takiego jak XCM trudno nawet nazwać amortyzatorem .
GIANT84 Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 dobrze wiedzieć ale zanim zajadę ten to na pewno będę miał fundusze na nowy rower lub w drastycznym wypadku najlepszy amortyzator który wejdzie
Aesto Napisano 24 Maja 2014 Autor Napisano 24 Maja 2014 Nie jest taperowana, więc zero możliwości zmiany amortyzatora na jakiś naprawdę porządny ten rower nie jest rozwojowym więc kupowanie go w wersji wyposażonej w słaby amortyzator jest delikatnie pisząc nierozsądne ... a coś takiego jak XCM trudno nawet nazwać amortyzatorem . To jaki rower w takim razie polecasz? Myślałem nad czymś z Dethactlonu np. Rockrider 8.1, ale niestety ma koła 26"
PjeseczeQ Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 To jaki rower w takim razie polecasz? Aesto, spokojnie i luz. Tak to na tym forum jest, że albo się kupuje Lazaro/Kands'a/Romet'a koniecznie z promocji z jak najlepszymi przerzutkami, albo markowca nisko-średniej półki do rozbudowy na najbliższe 50 lat o najlepszych standardach jakie są stosowane w półkach zawodniczych. Przymknij na to oko, kup Giant'a skoro ci się podoba i się ciesz. Nikt do takiego roweru nie będzie ładował FOX'a za 1.5k i więcej, bo to nie ma sensu. A amortyzatorów bdb wręcz do amatorskiej jazdy jest za +- 500 zł mnóstwo, każdy się da radę wsadzić do Talon'a jak będzie potrzeba i tyle w tym temacie. Się tutaj coraz gorzej zaczyna robić, serio. Takie sranie-hejtowanie na każdym kroku, że się pisać odechciewa. Poda człowiek jakąś propozycje i od razu hejt, że jakaś pierdoła zła, okropna, w ogóle się z tym jeździć nie da - tu jest Romet/Lazaro/Kands/Medano (nic innego ostatnio tutaj nie widzę oprócz tych marek-klonów niskobudżetowych, nawet chyba Unibike awansował na lepszą markę niż garażowo-podwórkowa, bo coraz mniej go na tym forum) z lepszą przerzutką/manetkami/łańcuchem i trzeba koniecznie go kupić, bo różnica jest taka, że na Kellys'ie Alivio/Deore się nie da jeździć dopóki za podobną cenę jest Romet na Alivio/SLX. Paranoja...
Rulez Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Faktycznie nikt nie oprócz Gianta będzie ładował Foxa do Talona : http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.0/17696/74022/ tyle, że takiego foksa nie da się dokupić później
Aesto Napisano 24 Maja 2014 Autor Napisano 24 Maja 2014 Aesto, spokojnie i luz. Tak to na tym forum jest, że albo się kupuje Lazaro/Kands'a/Romet'a koniecznie z promocji z jak najlepszymi przerzutkami, albo markowca nisko-średniej półki do rozbudowy na najbliższe 50 lat o najlepszych standardach jakie są stosowane w półkach zawodniczych. Przymknij na to oko, kup Giant'a skoro ci się podoba i się ciesz. Nikt do takiego roweru nie będzie ładował FOX'a za 1.5k i więcej, bo to nie ma sensu. A amortyzatorów bdb wręcz do amatorskiej jazdy jest za +- 500 zł mnóstwo, każdy się da radę wsadzić do Talon'a jak będzie potrzeba i tyle w tym temacie. Się tutaj coraz gorzej zaczyna robić, serio. Takie sranie-hejtowanie na każdym kroku, że się pisać odechciewa. Poda człowiek jakąś propozycje i od razu hejt, że jakaś pierdoła zła, okropna, w ogóle się z tym jeździć nie da - tu jest Romet/Lazaro/Kands/Medano (nic innego ostatnio tutaj nie widzę oprócz tych marek-klonów niskobudżetowych, nawet chyba Unibike awansował na lepszą markę niż garażowo-podwórkowa, bo coraz mniej go na tym forum) z lepszą przerzutką/manetkami/łańcuchem i trzeba koniecznie go kupić, bo różnica jest taka, że na Kellys'ie Alivio/Deore się nie da jeździć dopóki za podobną cenę jest Romet na Alivio/SLX. Paranoja... Jak tak mówisz to wezmę Gianta. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.