Skocz do zawartości

[manetka] problem z manetką SRAM X9 10 biegów

maciucius

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam manetki SRAM x9, tegoroczny model. Jednak mam problem z prawą manetką (tylna), a mianowicie, gdy zmieniam przełożenia na wyższe (z tarczy mniejszej na większą) to manetka nie odbija, nie wraca. Zostaje w tym położeniu jakby wypchniętym ode mnie i trzeba ją wrócić kciukiem. Nie wiem, o co to chodzi. Proszę o rady

Napisano

Nie wiem, o co to chodzi. Proszę o rady

Co tu radzić ...jeśli linka jest poprawnie zamontowana i jest gwarancja to reklamacja , ewidentnie padła jakaś sprężynka ..jak nie masz, to można rozebrać i zobaczyć co tam się stało.

Napisano

Przebieg prawie zerowy. Pewnie nawet nie ma 200 km. Parę razy był w błocie ale nigdy na tyle by manetki były brudne. Chyba, że woda się tam dostała jak myłem szlałfem... Gwarancja trochę kłopotliwa bo wiąże się z wysłaniem roweru do Niemiec... :( boję się rozebrać by się to to nie rozwaliło do końca.

Napisano

Wedlug mnie to jakas sprezynka sie zepsula albo spadla z mocowania. Albo roxbierasz i probujeszvnaprawic albo nowa manetka jak nie chcesz wysylac.

Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka

Napisano

Kurde teraz nie wiem. Nowa to.jednak spory wydatek. Chodzi, tylko musze sb czasem pomóc kciukiem. Nie przeszkadza to aż na tyle by płacić za to... Jaka jest szansa, że jak ją rozłożę to zniszcze? Kiedyś tak zrobiłem ze sramem sx4 i nic nie zniszczyłem. Podobnie działa to w x9?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...