maciucius Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 Witam. Mam manetki SRAM x9, tegoroczny model. Jednak mam problem z prawą manetką (tylna), a mianowicie, gdy zmieniam przełożenia na wyższe (z tarczy mniejszej na większą) to manetka nie odbija, nie wraca. Zostaje w tym położeniu jakby wypchniętym ode mnie i trzeba ją wrócić kciukiem. Nie wiem, o co to chodzi. Proszę o rady
Iron79 Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 Nie wiem, o co to chodzi. Proszę o rady Co tu radzić ...jeśli linka jest poprawnie zamontowana i jest gwarancja to reklamacja , ewidentnie padła jakaś sprężynka ..jak nie masz, to można rozebrać i zobaczyć co tam się stało.
tobo Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 Jaki przebieg ma rower? W jakich warunkach był eksploatowany?
maciucius Napisano 17 Maja 2014 Autor Napisano 17 Maja 2014 Przebieg prawie zerowy. Pewnie nawet nie ma 200 km. Parę razy był w błocie ale nigdy na tyle by manetki były brudne. Chyba, że woda się tam dostała jak myłem szlałfem... Gwarancja trochę kłopotliwa bo wiąże się z wysłaniem roweru do Niemiec... boję się rozebrać by się to to nie rozwaliło do końca.
barbapapa11 Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Wedlug mnie to jakas sprezynka sie zepsula albo spadla z mocowania. Albo roxbierasz i probujeszvnaprawic albo nowa manetka jak nie chcesz wysylac. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
maciucius Napisano 18 Maja 2014 Autor Napisano 18 Maja 2014 Kurde teraz nie wiem. Nowa to.jednak spory wydatek. Chodzi, tylko musze sb czasem pomóc kciukiem. Nie przeszkadza to aż na tyle by płacić za to... Jaka jest szansa, że jak ją rozłożę to zniszcze? Kiedyś tak zrobiłem ze sramem sx4 i nic nie zniszczyłem. Podobnie działa to w x9?
kapec07 Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Google twoim przyjacielem... Jeżeli rower kupiłeś za granicą, masz dokumenty zakupu itd to możesz spróbować wysłać manetkę do firmy Harfa Harryson http://www.harfa-harryson.com.pl/ Oni są przedstawicielem Srama na Polskę i są zobowiązani do napraw gwarancyjnych. Zadzwoń, zapytaj.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.