kebabzsosem Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Cześć! Mam problem, muszę wymienić lewą korbę w moim rowerze Panther X200, cały mechanizm wymieniałem w zeszłym roku. Moje pytanie brzmi jaka jest różnica między suportem kwadratowym a kwadratowym ze stożkiem, większość sklepów internetowych oferuje kwadrat ze stożkiem i nie chciałbym się pomylić kupując złą część. Przy okazji jeśli ktoś znajdzie pasującą korbę w kolorze czarnym, waga ok.224g to byłbym wdzięczny. Z góry dzięki i pozdrawiam!
lyndowss Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Jakim stożkiem? Kwadrat jest tylko jeden. Chodzi Ci o klin?
rzezniol Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Kwadrat jest w 2 wersjach JIS ten jest chyba od shimano oraz ISO . Oba mają skośne ścianki tylko różnica (prawie nieistotna) jest w grubości osi. Na korba shimano na oś ISO wchodzi głębiej niż na oś JIS. Pozdro
Mod Team michuuu Napisano 16 Maja 2014 Mod Team Napisano 16 Maja 2014 Kwadrat ma lekki stożek co by ramie korby dobrze się trzymało/zacisnęło po przykręceniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.