almaster Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Witam. Dzisiaj przyszły do mnie wyżej wymienione pedały. Nie da się ich wkręcić całkiem równo. Z daleka tego nie widać, ale z bliska jak się przypatrzy, widać że wkręciłem je do korby tak, że jedna strona minimalnie odstaje. Można tak jeździć, ma to jakiś wpływ na jazdę? Za nic w świecie nie chcą wejść równo.
barbapapa11 Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Ale wkreciles odpowiednio, bo jedenpedal wkreca sie zgodnie ze wskazowkami drugi przeciwnie. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
almaster Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Teraz widzę że jest lewy i prawy. Jeden wkręcił się teraz od razu i jest poprawnie, drugi lekko odstaje...nadal. Zjechany gwint w korbie, czy co? Może tak zostać?
lyndowss Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Przeczyściłeś gwint przed założeniem? Posmarowałeś? I daj najlepiej zdjęcie, bo nie wiadomo o co chodzi. Może krzywo wkręciłeś? Trzeba było używać większej siły, żeby go wkręcić?
almaster Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Przeczyściłem gwint, na oba dałem minimalnie rohloffa. Jeden wszedł od razu prostu, drugi żeby wchodził gładko, musi wejść pod takim kątem więc jest delikatnie krzywo, inaczej nie chce wejść.
lyndowss Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Wykręć to i pokaż jak wygląda gwint zewnętrzny i wewnętrzny.
almaster Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Dokładniejszych zdjęć nie zrobię. W sumie i tak niewiele odstaje, a jeździ się ok. Więc zakładam że może tak być?
Gość Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Na moje oko nie jest ok. NIe masz podkładek, widać powinny być.
almaster Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Gdzie można je dokupić? W serwisie będa mieli? Zapytam od razu, bo jutro mam wymiane sterów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.