sz89 Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Witam, Jestem właścicielem Krossa Level A2 (2013). Dzisiaj podczas standardowej jazdy (ok. 35 km) zaczął mi niemiłosiernie strzelać łańcuch podczas nacisku, nie tylko gdy stoję ale również gdy pedałuje na siedząco. Problem był już wczoraj ale w mniejszym stopniu. Dzisiaj niestety problem się nawarstwił. Jestem amatorem wśród amatorów i nie bardzo wiem czym to może być spowodowane. Dodam, że łańcuch czyszczę w miarę regularnie tj. co 200 km jak nie częściej. Rower kupiony w lipcu ubiegłego roku przejechane mam około 4 tys. km. W tym roku 2,3 tys. km. więc chyba dosyć dużo. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale od jakiegoś czasu mam rozregulowaną tylną przerzutkę tj. nie wchodzi mi na 8 bieg. Owe strzelanie występuje gdy z przodu mam wrzucone na 3, najczęściej strzelanie występowało w kombinacji 3:7. Jakieś diagnozy? Jestem laikiem i nie chce strzelać co to może być dlatego pytam tutaj.
PjeseczeQ Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Szejk łańcucha, wyregulowanie przerzutek. Jak nie pomoże to trza będzie zajrzeć do suportu, bo to może być i stamtąd.
beskid Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Łańcuch maże być brudny a strzelać nie powinno, zmieniarka może nie obsługiwać jakiegoś przełożenia i też powinno być cicho. Łańcuch nie jest wieczny tym bardziej jak się domyślam słaby. 4 kkm to sporo więc i tak czeka Cię wymiana na nowy plus kaseta.
sz89 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Więc jakie kroki teraz podjąć? Spróbować wyczyścić łańcuch czy to raczej nic nie da? Dodam, że na 35 km trasie strzeliło mi kilkadziesiąt razy, raz nawet łańcuch zjechał mi z kasety i zsunął się na pedał (przy starcie).
beskid Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Przede wszystkim warto by było aby jednak zmieniarka obsługiwała wszystkie koronki kasety. Daj komuś do regulacji albo zrób to sam korzystając z poradników lub filmików. Jak już wspomniałem masz dość spory przebieg więc i tak czeka Cię wymiana łańcucha. Raczej na bank nie "przyjmie" go stara kaseta więc tu też konieczna będzie wymiana.
sz89 Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Do regulacji nie mam ręki, a przede wszystkim nerwów więc pozostaje serwis. Jakiego rzędu to wydatek tj. wymiana kasety + solidny łańcuch adekwatny do mojego roweru i częstotliwości jazdy?
beskid Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Nie masz w zasadzie wyboru jeśli idzie o napęd 8 sp. Tu na placu boju pozostała z tych "naj", zresztą bardzo solidna kaseta Alivio CS-HG51. Jej koszt to okolice 50 zł. Do tego równie solidny łańcuch Connex 800 to wydatek porównywalny z kasetą. Reasumując w 100 zł powinieneś się zmieścić.
mariuszpk Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Zrób zdjęcie kasety i korb i wrzuć w temat o ocenie napędu na forum. Spece ci powiedzą co trzeba wymienić. Mi średniej jakości łańcuch wytrzymuje max 500 km tylko że jeżdżę tylko w górach. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
sz89 Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Byłem w serwisie i kolega doradził wymianę kasety z tyłu, łańcucha na osprzęt Sram konkretnie nie powiem co i jak. Do tego przód który w mojej a2 jest zintegrowany z całością i nie da się wymienić samej zębatki. Koszt 225 nie wiem czy to dużo czy mało?
bbc Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Dwa posty wyzej kolega napisal Ci, ze mozesz zmiescic sie w 100zl a Ty pytasz czy warto za to zaplacic 225zl. Moim zdaniem nie warto. Poza tym zanim zaczniesz wymieniac zrob regulacje i ustal co strzela bo zgadywanie poprzez wymienianie nie jest chyba najleprzym pomyslem. Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
mariuszpk Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Zrób tak jak mówiłem tu masz temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/ Zrób zdjęcia komórką korb i kasety i wyślij do oglądnięcia. Poczytaj też temat, w pierwszym poście masz przykłady jak powinny wyglądać koronki. Porównaj ze swoimi. Mi osobiście też strzelał łańcuch i wymiana załatwiła sprawę. Korby raczej bym nie ruszał. Powinna wytrzymać 5000 km nawet tania. Ale bez zdjęć to zgadywanie.
sz89 Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 http://www.bikedelivery24.com/userfiles/productlargeimages/product_326.jpg Korba Trauvativ x flow. Zdjęcia później zrobię. Wiem zdjęcia słabe ale nie ma mnie w domu i nie dam rady zrobić lepszych. Może ktoś coś wypatrzy. http://oi58.tinypic.com/2r2r8nd.jpg http://oi62.tinypic.com/5vpssk.jpg
mariuszpk Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Moim skromnym zdaniem całość do wymiany. Możesz już czytać testy i dział co kupić. Może wymiana na 9 rzędowy lub 10 ?
sz89 Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 9,10 rzędowy w sensie? Bo nie bardzo jestem w tematyce na bieżąco.
sz89 Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 No fakt ale raczej zostanę przy obecnym układzie. A te korby trauvativ dobre?
mariuszpk Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Poczytaj http://www.forumrowerowe.org/topic/95964-korbatruvativ-x-flow-opinie/
sz89 Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Kaseta Sram PG851 i łańcuch PC851 ktoś miał jakąś styczność z tym sprzętem?
beskid Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 No fakt ale raczej zostanę przy obecnym układzie. A te korby trauvativ dobre? Tak miał i jest do dupy. Zostań przy tym co masz tylko zrób coś w kierunku dbania o napęd. To wszystko powinno się świecić jak psu jajka a u Ciebie uwalone, że aż żal patrzeć. To jest powodem niszczenia napędu. Poza tym nie ma co przechodzić "wyżej" na kasecie jak korzystasz najczęściej z największego blatu korby i trzech koronek w kasecie. Do tego co napisałem kup sobie korbę Alivio za trochę ponad stówę a nie jakichś pażdzierz trauvativ.
sz89 Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Dbania o napęd czyli jakie konkretnie rozwiązania proponujesz?
beskid Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Kaseta i łańcuch powinny mieć kolor zbliżony do tego jaki ma hak w twoim rowerze. Ja widzę za to czerń tylko nie wiem czy to błoto czy pozostałości po jakimś smarze. Jeśli to olej do dajesz go za często i za dużo na łańcuch stąd ten bród.
mariuszpk Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Odtłuszczacz, szczoteczka do zębów i woda. Byle nie za dużo żeby nie wypłukać smaru z piast. Jak kupisz nowy zestaw to ma on wyglądać tak samo do końca. Ten smar z piaskiem niszczy napęd. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
mklos1 Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 @@sz89, Jeżeli mowa o HG-40 to mogę w ciemno powiedzieć, że ten łańcuch to trup i trzeba go jak najszybciej wymienić (może i kasetę też). Moje HG-40 zaczęły chrupać już po nieco ponad 2000km.
Mod Team mrmorty Napisano 14 Maja 2014 Mod Team Napisano 14 Maja 2014 Jeśli chodzi o ocenę stanu napędu to zapraszam do dedykowanego tematu. Polecam wyszukiwarkę lub większe zaangażowanie w przeglądanie forum! Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.