Skocz do zawartości

[suport] Kross Adventure SH Grandline- jaki suport ?

nkon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy, więc przepraszam z góry za błędy/ złe umieszczenie tematu. Posiadam rower Kross Adventure SH Grandline, rozmiar 19,5. Ostatnio zauważyłem lekkie luzy wkładu suportu(a dokładniej osi), więc chciałbym go wymienić. I tu pytanie; czy orientuje się ktoś z Was jaki suport będzie pasował do mojego roweru, ? Bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam ;)

Napisano

Sęk w tym że nie mam wyjętego tego suportu... Domyślam się, ze za chwilę ktoś napisze żeby wyjąć suport i po symbolu znajde, czyż nie ?;P Myślałem, ze ktoś posiadał takowy rower i orientuje się jaki suport w nim siedzi.. ;)

Napisano

Oto zdjęcie:

http://prntscr.com/3l0mr5

Nie wiem czy foto będzie dobre, ale innego nie dało rady zrobić .. ;) 

Dodam że "wejście" pedał - suport jest kwadratowe :)

Zastanawiam się właśnie nad wymianą suportu, ze względu na problem strzałów/stuków/trzeszczenia podczas pedałowania. Zauważyłem lekki luz osi suportu przy poruszaniu pedałem w poziomie (pedały i korba są dobrze przykręcone do suportu), stąd też moje domyślenia padły na to, iż suport jest do wymiany...

• Mod Team
Napisano

Dodam że "wejście" pedał - suport jest kwadratowe

wejście na pedał jest okrągłe i gwintowane ... to o czym mówisz, to gniazdo korby :P

To nie pakietowy suport na kwadrat, w pełni rozbieralny, można go zastąpić suportem pakietowym, o takiej samej długości.

Napisano

Ok, dzięki ;) A odnośnie tych dźwięków (stukanie/trzeszczenie/zgrzytanie podczas pedałowania) to może być wina suportu, czy innego komponentu ? Smarowałem pedały,tylną zębatkę i dalej to samo.. Dodam , że te dźwięki wydobywają się w nieregularnych odstępach czasowych, przy zarówno mocnym jak i lżejszą siłą pedałowania..

• Mod Team
Napisano

Może t być wina suportu, korby i pedałów nawet naraz. :P wszystko wydaje podobne dźwięki i odczucia, no poza korbą bo ona jak skrzypi to dość ... charakterystycznie :P

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wyciągnąłem suport i okazało się, że cały wianek był w rozsypce ;) Zakupiłem nowy zamknięty suport,. jednak zrobiłem to przed wyjęciem starego suportu. Nowy suport ma 122,5mm długości, stary miał 127,5mm. Czy w jakikolwiek sposób będzie to przeszkadzało w prawidłowym i sprawnym działaniu roweru?

Napisano

Bardzo prawdopodobne. Zwróć/wymień ten i zamontuj prawidłowy, albo montuj ten i sprawdź jak to będzie wyglądać. Wtedy już nie zwrócisz jeżeli będą problemy. Może być tragedia, a może być trochę inaczej, ale znośnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...