nkon Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Witam. Jestem nowy, więc przepraszam z góry za błędy/ złe umieszczenie tematu. Posiadam rower Kross Adventure SH Grandline, rozmiar 19,5. Ostatnio zauważyłem lekkie luzy wkładu suportu(a dokładniej osi), więc chciałbym go wymienić. I tu pytanie; czy orientuje się ktoś z Was jaki suport będzie pasował do mojego roweru, ? Bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam
nkon Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Sęk w tym że nie mam wyjętego tego suportu... Domyślam się, ze za chwilę ktoś napisze żeby wyjąć suport i po symbolu znajde, czyż nie ?;P Myślałem, ze ktoś posiadał takowy rower i orientuje się jaki suport w nim siedzi..
lyndowss Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Zrób zdjęcie jak jest założony. Korby i miejsca gdzie się styka z ramą. Wtedy będzie można prawdopodobnie ocenić jaki to system.
nkon Napisano 20 Maja 2014 Autor Napisano 20 Maja 2014 Oto zdjęcie: http://prntscr.com/3l0mr5 Nie wiem czy foto będzie dobre, ale innego nie dało rady zrobić .. Dodam że "wejście" pedał - suport jest kwadratowe Zastanawiam się właśnie nad wymianą suportu, ze względu na problem strzałów/stuków/trzeszczenia podczas pedałowania. Zauważyłem lekki luz osi suportu przy poruszaniu pedałem w poziomie (pedały i korba są dobrze przykręcone do suportu), stąd też moje domyślenia padły na to, iż suport jest do wymiany...
Mod Team Puklus Napisano 20 Maja 2014 Mod Team Napisano 20 Maja 2014 Dodam że "wejście" pedał - suport jest kwadratowe wejście na pedał jest okrągłe i gwintowane ... to o czym mówisz, to gniazdo korby To nie pakietowy suport na kwadrat, w pełni rozbieralny, można go zastąpić suportem pakietowym, o takiej samej długości.
nkon Napisano 22 Maja 2014 Autor Napisano 22 Maja 2014 Ok, dzięki A odnośnie tych dźwięków (stukanie/trzeszczenie/zgrzytanie podczas pedałowania) to może być wina suportu, czy innego komponentu ? Smarowałem pedały,tylną zębatkę i dalej to samo.. Dodam , że te dźwięki wydobywają się w nieregularnych odstępach czasowych, przy zarówno mocnym jak i lżejszą siłą pedałowania..
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2014 Mod Team Napisano 22 Maja 2014 Może t być wina suportu, korby i pedałów nawet naraz. wszystko wydaje podobne dźwięki i odczucia, no poza korbą bo ona jak skrzypi to dość ... charakterystycznie
nkon Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Wyciągnąłem suport i okazało się, że cały wianek był w rozsypce Zakupiłem nowy zamknięty suport,. jednak zrobiłem to przed wyjęciem starego suportu. Nowy suport ma 122,5mm długości, stary miał 127,5mm. Czy w jakikolwiek sposób będzie to przeszkadzało w prawidłowym i sprawnym działaniu roweru?
lyndowss Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Bardzo prawdopodobne. Zwróć/wymień ten i zamontuj prawidłowy, albo montuj ten i sprawdź jak to będzie wyglądać. Wtedy już nie zwrócisz jeżeli będą problemy. Może być tragedia, a może być trochę inaczej, ale znośnie.
nkon Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Napisano 17 Czerwca 2014 Suport zamontowany, wszystko śmiga. Temat można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.