tobo Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Aż tak szkoda szprych? Wydaje mi się że to bardzo znaczący argument żeby osłona była. W praktyce jeśli napęd jest prawidłowo wyregulowany to łańcuch nie wpadnie między kasetę a szprychy.
5pirit Napisano 25 Maja 2014 Autor Napisano 25 Maja 2014 Sprawa nie dawała mi spokoju i wczoraj polazłem do sklepu, kupiłem nowy plastik i założyłem
dziobolek Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 W praktyce jeśli napęd jest prawidłowo wyregulowany to łańcuch nie wpadnie między kasetę a szprychy. Zgadza się. I tym sposobem od wielu, wielu lat, u mnie w rowerach tychże "talerzyków" niet, bo jak zużyły się z wiekiem oryginały (pękły zaczepy mocujące), to jakość i spasowanie tych dostępnych na rynku woła o... Zdarzy się, że spadnie łańcuch na korbie, ale jeszcze nigdy nie spadł z tyłu na szprychy.
Miloniu Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Też bez tego plastikowej osłonki jeżdżę i potwierdzam, że nigdy mi jeszcze łańcuch nie wpadł pomiędzy kasetę a szprychy.
dzemi15 Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Aż tak szkoda szprych? Wydaje mi się że to bardzo znaczący argument żeby osłona była. W praktyce jeśli napęd jest prawidłowo wyregulowany to łańcuch nie wpadnie między kasetę a szprychy.\ Masz racje, troszkę przesadziłem. Jeżeli ktoś ma problem z wyregulowaniem tylnej przerzutki to nie raz i nie dwa może zdarzyć się że łańcuch wpadnie między szprychy a kasetę/wolnobieg. Osobiście osłony nie używam i używał nie będę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.