Skocz do zawartości

[kompletny napęd] Do zrobienia stary Author Horizon

5pirit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aż tak szkoda szprych? :) Wydaje mi się że to bardzo znaczący argument żeby osłona była.

W praktyce jeśli napęd jest prawidłowo wyregulowany to łańcuch nie wpadnie między kasetę a szprychy.

Napisano

W praktyce jeśli napęd jest prawidłowo wyregulowany to łańcuch nie wpadnie między kasetę a szprychy.

Zgadza się. I tym sposobem od wielu, wielu lat, u mnie w rowerach tychże "talerzyków" niet,

bo jak zużyły się z wiekiem oryginały (pękły zaczepy mocujące),

to jakość i spasowanie tych dostępnych na rynku woła o...

Zdarzy się, że spadnie łańcuch na korbie, ale jeszcze nigdy nie spadł z tyłu na szprychy.

Napisano

Też bez tego plastikowej osłonki jeżdżę i potwierdzam, że nigdy mi jeszcze łańcuch nie wpadł pomiędzy kasetę a szprychy.

Napisano

Aż tak szkoda szprych? :) Wydaje mi się że to bardzo znaczący argument żeby osłona była.

W praktyce jeśli napęd jest prawidłowo wyregulowany to łańcuch nie wpadnie między kasetę a szprychy.\

Masz racje, troszkę przesadziłem. Jeżeli ktoś ma problem z wyregulowaniem tylnej przerzutki to nie raz i nie dwa może zdarzyć się że łańcuch wpadnie między szprychy a kasetę/wolnobieg. Osobiście osłony nie używam i używał nie będę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...