dawid9999 Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Witam, jakie koleczka moglbym zastosowac w tej przerzutce, czytalem ze sa maszynowe, na lozyskach kulkowych, slizgowe, slizgowe ceramiczne, jakie beda pasowac do tej przerzutki ? I czy obojetne jest ktore kolko bedzie na gorze, a ktore na dole bo tez wyczytalem ze kolejnosc jakas musi byc. Pozdrawiam
Millten Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 http://www.swiatroweru.com.pl/photos/size_535/3121_przerzutka_xt.jpg Koleczka kupuje sie w zestawie. To opisane G-Pulley ma byc zamontowane na gorze, rozni sie tym, ze ma fabryczny luz. Na przykladzie kolek XT to g-pulley to zwykle lozysko slizgowe, tylko jest wylozone ceramiczna powloka, a dolne na lozysku maszynowym. Nie jezdzilem na innych niz oryginalne Shimanowskie i miedzy XT, a tanszymi w praktyce jak dla mnie nie ma za duzej roznicy, i tak przy kazdym czyszczeniu lancucha je wykrecam, plucze i skladam na swiezym smarze na nowo. Przy czym fakt, ze XT nie trzeba tak czesto serwisowac, bo sa porzadnie uszczelnione.
lyndowss Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Po co masz zmieniać kółeczka? Coś się stało? Zostań przy fabrycznych i wszystko w tym temacie. Z łożyskami kulkowymi, czy jakie tam dają wcale nie działają lepiej. Ślizgowe łożyska bardzo dobrze się tam nadają. Można fizycznie zamontować każde i będzie to działać. Uwagę trzeba zwrócić jaki masz łańcuch, bo do 10 rzędowych muszą być wąskie, a do 7 rzędowych szerokie zęby.
dawid9999 Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Koleczka byly juz nie raz zmieniane i czas je ponownie wymienic, lancuch jak i kaseta hg-40, czyli reasumujac, roznica miedzy kuleczkami wymienionymi w temacie znikoma i kazdy rodzaj podejdzie do mojej przerzutki tak ? Jak na razie kupowalem zwykle do 10 zl i teraz chcialbym cos lepszego i bd zwracal uwage na ich montaz W sumie te do 10 zl koleczka maja obydwa lozysko slizgowe, wiec obojetny montaz
lyndowss Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Wcale nie obojętny! Nie każdy, bo zależy od szerokości łańcucha, czyli pośrednio od napędu. Co się z tymi kółeczkami dzieje, że trzeba było je wymieniać? Takie astronomiczne przebiegi robisz? Jeżeli dobrze pamiętam to kółeczko górne ma trochę większy luz, a dolne prawie wcale.
tobo Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Przebiegi nie muszą być astronomiczne żeby kółeczka wymagały wymiany. Oprócz zjedzonych zębów konieczność może wynikać ze zbyt dużych luzów, które upośledzają precyzję zmiany biegów.
CarverPure160 Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Kup RD-M430 czarne Y5XG98060 Na All.. drogo bo : http://allegro.pl/shimano-kolka-przerzutki-rd-m430-czarne-y5xg98060-i4214344016.html Ja kupiłem w sklepie cykliści za 13zł do XT M750 i już nie ma ale: http://sixseconds.pl/kolka-przerzutki-shimano-rdm430-gornedolne-y5xg98060-p-9169.html Najzwyklejsze Alivio różnią się tylko tym ISTOTNYM od XT że mają większy luz (około 0,5mm) na kółeczku prowadzącycm oraz sa ślizgowe czyli lepsze bo praktycznie bezawaryjne w trudnych warunkach atmosferycznych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.