Skocz do zawartości

[ do 2000€ ] waga czy osprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie jeżdżę na Cube LTD sprzed kilku lat. Rama alu, osprzęt deore. Rowerem jeżdże na jednodnowe wycieczki do 100km + klienci w pracy. Chciałbym kupic cos nowego. Myślałem o Radonie 29". I teraz, iść w  wagę czy w osprzęt. Chciałbym np.  dołożyć bagażnik na sakwy

Napisano

Nie za bardzo rozumiem pytanie, bagażnik i sakwy to tylko do modelu ZR Team - tu chyba nie da się pójść w wagę ... ani w osprzęt ...

Napisano

Raczej 2 tys. euro nie potrzebujesz na rower do wycieczek, w tym zakresie to głównie rowery do ścigania - zmniejsz budżet o połowę i wybierz aluminium które będzie Ci lepiej pasować ( czyli, głównie pozycja bardziej wyprostowana jak na wycieczki - ja tu jak najbardziej widzę jakiś cube).

Napisano

Ze względu na typ tras wycieczkowych - troche asfaltu, szutry, dużo lasu , drog piaskowych - chcę górala bo szsówka do tego raczej się nie nadaje.  Z tymi sakwami to to jest tak że potrzebuję coś niewielkiego, na kurtkę, dętkę mały aparat .., zamiast plecaka. Nie będę mocował 2 worów 30 litrowych. Teraz cena - 2k€ to cena wyjsciowa brutto w szczycie sezonu. Rower chce kupić  w okresie przecen czyli po sezonie. Marka. Mam wrażenie, że w  Cube płaci się wiecej za brand i design.

Radeon zauważyłem już czas jakiś temu i wydaje mi się że jest troche tańszy od Cube. Na b.disc.de są jeszcze inne marki kompletnie nic nie mówiće i może w tych się rozejrzeć. A może szukać czegoś u lokalnych dystrybutorów - np trek, giant i inne....

Napisano

Cube ma stosunkowo dobre ceny. Oczywiście, cube (i inne marki pośrednio sprzedawane) raczej nie będą tańsze niż rowery sprzedawane bezpośrednio od producenta (np: canyon, radon, rose) - bo i sprzedawca musi swoją marżę narzucić. Jak chcesz sakwę wsadzić to rower carbonowy raczej odpada, na alu jak już bardzo chcesz lepszy osprzęt wybrałbym np: http://www.rosebikes.pl/bike/rose-mr-ride-2-29-2014/aid:652771 - koła mają limit wagowy chyba do 115kg/ a resztę osprzętu możesz skonfigurować pod siebie np: korbę 2 rzędową zmienić na 3 rzędową i dać giętą kierownice. A i jak bardzo zależy Ci na stosunku cena/jakość to w powyższym modelu nie ma nic do zarzucenia.

Napisano
Rower chce kupić  w okresie przecen czyli po sezonie

Nie liczyłbym na posezonowe obniżki radonów - jak już coś zostanie to tylko najmniejsze rozmiary...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...