rumacz Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Obecnie jeżdżę na Cube LTD sprzed kilku lat. Rama alu, osprzęt deore. Rowerem jeżdże na jednodnowe wycieczki do 100km + klienci w pracy. Chciałbym kupic cos nowego. Myślałem o Radonie 29". I teraz, iść w wagę czy w osprzęt. Chciałbym np. dołożyć bagażnik na sakwy
rumacz Napisano 8 Maja 2014 Autor Napisano 8 Maja 2014 ... cóż nie jestem za bardzo zaskoczony brakiem odpowiedzi....
qrczakzul Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Po co ci waga skoro będziesz go dociążać. Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
Rulez Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Nie za bardzo rozumiem pytanie, bagażnik i sakwy to tylko do modelu ZR Team - tu chyba nie da się pójść w wagę ... ani w osprzęt ...
Avatarus Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Raczej 2 tys. euro nie potrzebujesz na rower do wycieczek, w tym zakresie to głównie rowery do ścigania - zmniejsz budżet o połowę i wybierz aluminium które będzie Ci lepiej pasować ( czyli, głównie pozycja bardziej wyprostowana jak na wycieczki - ja tu jak najbardziej widzę jakiś cube).
rumacz Napisano 9 Maja 2014 Autor Napisano 9 Maja 2014 Ze względu na typ tras wycieczkowych - troche asfaltu, szutry, dużo lasu , drog piaskowych - chcę górala bo szsówka do tego raczej się nie nadaje. Z tymi sakwami to to jest tak że potrzebuję coś niewielkiego, na kurtkę, dętkę mały aparat .., zamiast plecaka. Nie będę mocował 2 worów 30 litrowych. Teraz cena - 2k€ to cena wyjsciowa brutto w szczycie sezonu. Rower chce kupić w okresie przecen czyli po sezonie. Marka. Mam wrażenie, że w Cube płaci się wiecej za brand i design. Radeon zauważyłem już czas jakiś temu i wydaje mi się że jest troche tańszy od Cube. Na b.disc.de są jeszcze inne marki kompletnie nic nie mówiće i może w tych się rozejrzeć. A może szukać czegoś u lokalnych dystrybutorów - np trek, giant i inne....
Avatarus Napisano 9 Maja 2014 Napisano 9 Maja 2014 Cube ma stosunkowo dobre ceny. Oczywiście, cube (i inne marki pośrednio sprzedawane) raczej nie będą tańsze niż rowery sprzedawane bezpośrednio od producenta (np: canyon, radon, rose) - bo i sprzedawca musi swoją marżę narzucić. Jak chcesz sakwę wsadzić to rower carbonowy raczej odpada, na alu jak już bardzo chcesz lepszy osprzęt wybrałbym np: http://www.rosebikes.pl/bike/rose-mr-ride-2-29-2014/aid:652771 - koła mają limit wagowy chyba do 115kg/ a resztę osprzętu możesz skonfigurować pod siebie np: korbę 2 rzędową zmienić na 3 rzędową i dać giętą kierownice. A i jak bardzo zależy Ci na stosunku cena/jakość to w powyższym modelu nie ma nic do zarzucenia.
wiater Napisano 9 Maja 2014 Napisano 9 Maja 2014 Rower chce kupić w okresie przecen czyli po sezonie Nie liczyłbym na posezonowe obniżki radonów - jak już coś zostanie to tylko najmniejsze rozmiary...
rumacz Napisano 11 Maja 2014 Autor Napisano 11 Maja 2014 nie ma? wydzawało mi sie ze widzałem prxeceny na radonz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.