Skocz do zawartości

[spinka] do lancucha kierunkowego hg75

sebeq76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Mam kasete xt i lancuch hg75 mocowany na specjalny pin. Czy mozna to wymienic na spinke? Gdzies slyszalem ze do lancuchow shimano 10 rz nie stosuje sie spinki tylko ten pin. Wolalbym spinke bo jestem zwolennikiem czystego lancucha po shakerze a spinke latwiej odpinac niz pin.

pozdrawiam

sebeq

Napisano

Ludzie taki piszą bo nie ma kierunkowych spinek (przynajmniej ja nie znalazłem) ale to wcale nie znaczy że stosowanie jakoś upośledza napęd. Sam korzystam z Powerlinka i działa tak samo dobrze jak łańcuch połączony na pin. Zakładaj śmiało

Napisano

Ok, dzieki za porady.

zastanawiam sie tylko nad konkretnym rodzajem bo kiedys do napedu 8 rzedowego udalo mi sie kupic spinke ktora byla za szeroka mimo ze byla dedykowana do 8.

Napisano

Do łańcucha 10 rzędowego Ultegra dałem byle jaką spinkę Accent i działa, całkiem przyzwoicie.

Raz się śpieszyłem, czy może zamyśliłem i założyłem odwrotnie, a potem się dziwiłem, że łańcuch spada, ale jak wszytko jest prawidłowo to spinka nic nie ma do gadania.

Napisano

kiedys do napedu 8 rzedowego udalo mi sie kupic spinke ktora byla za szeroka mimo ze byla dedykowana do 8.

Za szeroką do 8 rzędowego napędu? Tam się da kupić za szeroką? Po czym sądzisz, że była za szeroka? Za wąska to tak, ale za szeroka to pierwsze słyszę.

Napisano

Każda do tej szerokości łańcucha będzie pasować. Nie wiem tylko jak ma się kupowanie drogiej spinki Connex'a do rzeczywistości. Pytanie retoryczne bo kupisz co ci odpowiada. Po prostu nie widzę sensu przepłacać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...