Michalll193 Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Przymierzam się do kupna nowego roweru.Będe używać go częściej na asfalcie ale też w lesie.Głównym moim wymogiem prędkość jaką mozna rozwinąć.Na moim już starym Authorze Chicago 50 to max nawet jak z górki będzie sie jechac,dlatego chciałbym coś czym pojadę szybciej.Dlatego chciałem zapytać czy któryś z tych rowerów będzie się bardziej nadawać czy może jakiś inny rower bedzie dobry.Mam tez pytanie czy jeżeli kupiłbym rower szosowy to był by to o wiele lepszy wybór?(rozumiem że w lesie to tylko będe mógł wolno jeżdzić). Z góry dziękuje za odpowiedź
krism4a1 Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Oba mają geometrię trekkingową, po zmianie kąta moska, kierownicy na prostą, dodaniu rogów, można się pokusić o wyższe prędkości. W wersji fabrycznej te rowery zapewniają pozycję bardziej turystyczną niź szosową. wersja firmowa wersja "szosowa" moja
Michalll193 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 A jak to wyglada z prędkością? ile najszybciej jechałeś na tym rowerze?
krism4a1 Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Po wszystkich zmianach? Metr za "tirem" po prostej kiedy spojżałem na licznik było 68 km/h. Bez wszystkich dodatków typu bagażnik, błotniki, światełka itp. na czystej szosie około 50 km/h to max przez dłuższą chwilę. Średnia to około 28 km/h
Michalll193 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 A czy między tymi dwoma rowerami jest duża rożnica?I czy w tej cenie znalazłbym owiele lepszy rower ale szosowy?
PjeseczeQ Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Za 1000 zł na rower szosowy możesz sobie co najwyżej popatrzeć...
Michalll193 Napisano 1 Maja 2014 Autor Napisano 1 Maja 2014 A czy różnica między tymi dwoma rowerami jest kolosalna?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.