Skocz do zawartości

[przerzutka] tył xt omija żebatkę 13

komtur88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Moja przerzutka postanowiła zrezygnować z zębatki 13 :laugh: Cała kaseta jest sprawnie obsługiwana natomiast z 11 przeskakuje na 15 omijając 13. Próbowałem podkręcić baryłką ale bez rezultatu Macie może jakiś pomysł jak się do tego zabrać aby bardziej nie spieprzyć? Przerzutka to Xt 10 shadow.

Pozdrawiam

Napisano

Hak wymieniłem na nowy, przerzutka po regulacji zrobiła 1000km. A tylko z 13 jest problem. Do wczoraj wszystko było ok. Jak wyczyściłem napęd min tylną przerzutkę  to zaczęły się jaja....

• Mod Team
Napisano

Odkręć linke, niech przerzutka sobie zjedzie na 10. Zakręć ją. baryłka ustaw w pobliżu sąsiedniej zębatki i próbuj. Oczywiście na manetce tez ustaw 10 :D

Napisano

takie objawy miałem jak hak był krzywy. Raz też coś było z indeksacją jak koło nie było mocno zaciśnięte przez zacisk koła. Spróbuj dobrze dokręcić. Może minie.

Napisano
Tez mi to pasuje do krzywego haka. To że jest nowy nie znaczy że równo siedzi przykładowo.

wymieniony był parę miesięcy temu i wszystko działało bez zarzutu

Odkręć linke, niech przerzutka sobie zjedzie na 10. Zakręć ją. baryłka ustaw w pobliżu sąsiedniej zębatki i próbuj. Oczywiście na manetce tez ustaw 10 :D

10 to zębatka 11?

Napisano
10 to zębatka 11?

Ta najmniejsza. Przypuszczam, że tak, ma własnie 11 zębów. Naprawdę trzeba to mówić?

Może po prostu klikasz za bardzo na manetce. Tak teraz pomyślałem. Jeżeli pociągniesz za bardzo to wskoczy o dwa biegi do góry. Jak zrzucasz to też omija tą jedną zębatkę?

Napisano

Może po prostu klikasz za bardzo na manetce. Tak teraz pomyślałem. Jeżeli pociągniesz za bardzo to wskoczy o dwa biegi do góry. Jak zrzucasz to też omija tą jedną zębatkę?

Tak w jedną i drugą stronę tak samo. A cha i nie " klikam" od przedwczoraj :laugh: 

Napisano

To teraz zrób poglądowe zdjęcia przerzutki wózka i jak to jest od frontu i z profilu. Może ktoś coś wymyśli, inaczej będziesz musiał dzwonić do wróżki Jowity lub udać się do lokalnego machera

Napisano

Może i jeżeli tak zrobiłeś to zmień to. Jednak nie jestem pewien, czy to może mieć taki efekt jaki opisujesz. Inne efekty jak nieprecyzyjna zmiana to tak, ale, żeby przerzucało o dwie zębatki to wątpię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...