wallen Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam,Właśnie przeglądam strony aukcyjne i strony sklepów rowerowych poświęcone mechanizmowi typu SPD. I po dłuższej chwili zapaliła mi się lampka nad głową (prawie jak u najlepszego wizualizera czy designera na świecie) jak to będzie się komponowało po zamontowaniu w moim rowerze jakim jest Cube Aim z 2010 roku. Konkretnie rozchodzi się o to że fabrycznie zamontowane są tam zwykłe hamulce typu v-brake... chodzi mi oczywiście tylko i wyłącznie o wizualną wizje tego połączenia co o tym myślicie ? Mam możliwość podmianki v-brake'a na tarcze ale to się wiąże z kosztami...
thomasz Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 To pytanie trochę w stylu - czy ma sens zakładanie lepszych opon do samochodu z hamulcami bębnowymi... Mz ma sens, jeżeli tylko polubisz SPD Tylko pamiętaj o zakupie obuwia
pietia79 Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Konkretnie rozchodzi się o to że fabrycznie zamontowane są tam zwykłe hamulce typu v-brake... chodzi mi oczywiście tylko i wyłącznie o wizualną wizje tego połączenia co o tym myślicie ? Wizualnie spd pasuje idealnie tylko i wyłącznie do v-brake'ów. Do tarcz też, ale już nie tak dobrze. Będzie Ci doskonale pasować, nie ma obaw.
tobo Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Nie bardzo rozumiem dylemat: co rodzaj pedałów ma do systemu hamulcowego?... Chodzi o to że obecnie rower z v-brake nie wygląda "pro", tak jak pro wydają się być pedały w systemie spd?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.