Skocz do zawartości

[Narzędzia] Klucz do mierzenia zużycia łańcucha VAR - czy wiarygodny?

conderus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłem sobie ostatnio klucz do mierzenia zużycia łańcucha VAR,jest to klucz z średniej półki nie jest to najtańsze badziewie które do niczego się nie nadaje,nie jest to też jednak np. ROHLOFF CALIBER 2 i zastanawiam się czy na pewno był to dobry zakup bo kończy mi się czas na oddanie go do sklepu.Jakie macie doświadczenia z tą firmą ? Czy można zaufać temu kluczowi ? Czy trzyma miarę ?

Pozdrawiam.

post-139196-0-73670600-1397423220_thumb.jpg

Napisano

Ja tam mierze, porównując długość całego łańcucha do nowego, dla wyciągnięcia 0.75 i łańcucha 104 ogniwa to jest ok 1cm (0,99mm), taki śmieszny przyrząd też posiadam, ale mierze nim czasem lokalne wyciągnięcia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja tam mierze, porównując długość całego łańcucha do nowego, dla wyciągnięcia 0.75 i łańcucha 104 ogniwa to jest ok 1cm (0,99mm), taki śmieszny przyrząd też posiadam, ale mierze nim czasem lokalne wyciągnięcia.

Posiadam w pracy miarke elektroniczna, ale i tak uzywamy zawsze miarki Rohloff. Moge polecic. Doskonaly material. Z miarka VAR nie mam doswiadczenia. Jesli roznica w cenie jest niewielka, wymienilbym ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...