Lawi Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam. Postanowiłem wyczyścić porządnie kasetę więc odkręciłem ją, wypłukałem w benzynie i z powrotem zamontowałem. Po nasmarowaniu łańcucha i próbnej jeździe stwierdzam, że coś jest nie tak. Podczas pedałowania słyszę dźwięk wolnobiegu jest on trochę cichszy ale nadal go słychać. Co może być przyczyną? Za mocno/słabo przykręcona kaseta czy jeszcze coś innego?
Gość Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 To kaseta czy wolnobieg? Daj zdj. Wydrapano z mojej X8 :trollface:
BikoBiko Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 To teraz jeszcze raz zdejmij jeśli to był wolnobieg, rozkręć, na nowo wyczyść i nasmaruj.
Lawi Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 Oczywiście się trochę zamotałem. Jest to kaseta. Pisząc wolnobieg miałem na myśli ten terkoczący dźwięk.
mklos1 Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Kaseta nie ma nic do rzeczy. Terkotanie jest w bębenku, do którego się nie dotykałeś.
Lawi Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 Jakieś pomysły? Mogłem uszkodzić ten bębenek za mocno dokręcając nakrętkę?
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2014 Ta piasta sie jakoś nazywa ?
bees Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Podczas pedałowania słyszę dźwięk wolnobiegu jest on trochę cichszy ale nadal go słychać. Co może być przyczyną? Za mocno/słabo przykręcona kaseta czy jeszcze coś innego? Wyreguluj tylną przerzutkę.
Lawi Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 Problem rozwiązany. Źle założyłem łańcuch... Przy kółkach od wózka są takie jakby haczyki/prowadnice. Przy górnym kółku przełożyłem łańcuch nad tym haczykiem zamiast pod i właśnie stąd ten dźwięk, ponieważ łańcuch tarł o niego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.