Skocz do zawartości

[przerzutka] GS zamiasg SGS

R4ttle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak. Będziesz musiał pamiętać, że nie wszystkich przełożeń możesz używać. Całkowita pojemność przerzutki, to CP = (Kaseta_max - Kaseta_min) + (Korba_max - Korba_min). Np przy założeniu że całkowita pojemność przerzutki GS jest 33T, to gdy z przodu będzie 42T, to z tyłu nie możesz wyjechać na więcej niż 26T. Na pozostałych  będziesz mógł używać wszystkich, przy drugim założeniu, że na przełożeniu 24x11 przerzutka jest na granicy wychyłu. O jakim konkretnie napędzie mówimy?

• Mod Team
Napisano

Jeżeli byś miał przerzutkę srama to przy 3 rzędach i kasecie 11-36 mógłbyś GS zastosować a przy 2x to już bez pytania :P

• Mod Team
Napisano

sh*tmano podaje max capa. 35t a max chainwheel 34t.  Pojemność twojego napędu wychodzi 43t ... ale wydaje mi sie że GS będzie adekwatny.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się pod temat ,bo mam wątpliwości z jakim wózkiem kupić przrzutkę tylnią Shimano xtr 10rz.

Korba Shimano xtr 42-30 , kaseta Sram 11-36

Z góry dzięki za odpowiedź.

Napisano

pojemność wynosi 12+25=37 ,w XTR GS  to pojemność 35 ,ale wydaje mi się ,że nie powinno być problemu

Napisano

Może ktoś jescze doradzi czy aby na pewno przerzutka ze średnim wózkiem będzie w moim przypadku ok?

Uczepiłem się tego średniego wózka dlatego iż mam na oku używaną przerzutkę z takim wózkiem.

Napisano

Ja mam korbę 22/32/44, przerzutkę gs z kasetą 12/36, działa bez problemu. Nie używam jedynie skrajnych krzyży, bo łańcuch albo nie jest wybrany albo ciut za krótki. 

• Mod Team
Napisano

Za droga, za tyle to by mógł w stanie idealnym sprzedawać. Ma przebieg i jest porysowana co może świadczyć że była użytkowana w niezdrowych warunkach. No i unikał bym carbonowych wózków.

Poza tym kto by sprzedawał XTRa? I dlaczego ? bo chce kupić nowszego ? chyba jeszcze nie ma nowszego a ta mogła zacząć działać nie tak jak powinna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...