Cycs Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Czy da się przerobić suport bsa na ita. Jak tak to jak?
Schwefel Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Nie da się, bo BSA ma mufę 68 albo 73mm a ITA 70mm. Do tego włoska miska suportu jest większa niż brytyjska.
rzezniol Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 eeeee a mnie bardzo interesuje .. Po co ? Co do detali technicznych z racji tego że BSA ma mniejszą średnicę niż ITA w pewnych przypadkach da się naprawić zniszczoną mufę BSA gwintując ja na ITA. I to jest jedyny przypadek który mogę przyjąć za wytłumaczenie ... mam świetną ramę gdzie jest uszkodzony gwint w mufie i chciałbym to uratować. W każdym innym przypadku takie działanie jest bez sensu. Pozdro
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2014 Dać sie da ... tak sie ratuje zepsuty gwint BSA ... można przewgintowac ramę na ITA ostatecznie oczywiście.
Cycs Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Napisano 3 Kwietnia 2014 bo mam teraz dylemat bo chcę założyć korbe shimano octalink i nie wiem jaki supor dać znalazłem taki suport nie wiem czy będzie dobry http://rowertour.com/shimano-bb-es25-suport-ita-octalink-68-118-mm.html
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2014 Źle sie wyraziłem ... suportu sie nie da ... da sie ramę. Suport sie wymiana na odpowiedni.
rzezniol Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 To kup suport z gwintem dostosowanym do twojej ramy Czyli z gwintem BSA ... proste. Twój link mnie prowadzi do Suportu ITA więc nie tego co trzeba. Pozdro
rzezniol Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Zgubiłem się Sprzęt się kupuje tak aby był kompatybilny ... Masz suport BSA i ramę ITA tak ? Jak tak to odkładasz suport BSA na półkę i kupujesz nowy ITA ... Z czasem jak już sie nacieszysz jazdą z nowym suportem, to suport BSA ładnie opisany i sfotografowany wystawiasz na allegro lub w dziale giełda na forum. Pozdro
Cycs Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Napisano 3 Kwietnia 2014 tylko jest problem z suportem bo stary miał 131 mm a korba nawet sam nie wiem i nie wiem jaki suport teraz dać
marian600 Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Jak stary miałeś ITA i miał 131 i chcesz dać nowy ITA to dajesz taki sam. Weź najlepiej opisz cały przypadek od początku, napisz jakie masz części dokładnie i co chcesz osiągnąć bo tak to do niczego się nie dojdzie..
Cycs Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Napisano 3 Kwietnia 2014 chcę założyć korbe shimano i nowy suport
marian600 Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Super, możesz zakładać bo według mnie będzie git.
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2014 Problem jest tego typu Ze suporty ITA nie sa bestselerami ... ciężko je dostać
marian600 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 MTB czy szosa? Długość ramienia? Jakbym się znał to jeszcze mógłbym zapytać czy JIS czy ISO serio pytam bo mam parę korb.
Cycs Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 mtb a długość korby to tak gdzieś od 170mm do 175 mm
rzezniol Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Ja już teraz totalnie zgłupiałem ... szukasz suportu czy korby. Co masz, co chcesz kupić, co chcesz zrobić ? Jak chcesz założyć korbę to podaj dokładnie jej model bo od tego zależy długość osi suportu ... Ten temat to jakaś miazga ... gdybanie nad szczątkowymi informacjami ... Pozdro
marian600 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 A pisałem podaj dokładne info to widzisz co odpowiedział. Też nie kumam i chyba każdy ma takie odczucia. Niestety kwadratowych korb MTB u siebie nie widzę, kłamałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.