Skocz do zawartości

[wybór amortyzatora] Szybka i pilna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten drugi, to chyba nowszy rocznik, ale może się mylę. Aczkolwiek z nich wziąłbym właśnie bramkę nr. 2, czyli ten z allegro. Chociaż na pokrętle powrotu widać małą plamkę ; olej, woda ( po myciu ) ?

Napisano

Aaa faktycznie może nie być. Zapytanie wysłałem, ale możecie mieć rację. Na szybkiego się zapatrzyłem na to SL i skojarzyło mi się, że to bedzie to samo co na tablicy

Napisano

Faktycznie druga Tora nie będzie SA, więc wybór Ci się zawęża. Nic lepszego nie dostaniesz za taką kwotę, chyba że trafisz na okazję. Masz cierpliwość, to czekaj ( ja Titan Air-RL, wyłapałem za 1/3 ceny sklepowej, po 6 miesiącach używania ). Jeśli nie możesz dołożyć i poczekać, to pierwsza Tora nie będzie zła, ale poproś o zdjęcia uszczelek.

Napisano

Ja też wyrwałem XC32 solo air za grosze.

Pierwsza tora jest powietrzna i na TK

a druga sprężynowa i ma chyba MOTION CONTROL bo ma napis Compression, ale dopiero 318 miała MC.

Napisano

W takim razie dopytam o pierwszą Torę. Chcę powietrzniaka do max. 380zł z kw, więc idealnie się zmieści. Jak dostanę fotki po podrzucę tutaj :)

Napisano

Witam. Tora z naszego forum (link nr 1) się niestety sprzedała. Gość od Tory nr 2 odpisał mi, że niby powietrze trzyma, ale zapytałem dokładnie czy to powietrzniak bo pisał jakby wcale nie był zorientowany w temacie. W międzyczasie znalazłem to:

http://allegro.pl/rock-shox-silver-tk-solo-air-i4117402980.html

http://tablica.pl/oferta/jedyny-amortyzator-manitou-r7-1-48kg-CID767-ID54Nih.html?requestFromAd=1

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-lub-zamienie-amortyzator-rock-shox-duke-26-CID767-ID4vhD9.html#451b061a78

Pytania teraz..

1. Czy R7 nie jest zbyt tani? Wszystko z nim w porządku?
2. Duke da radę w zwykłej jeździe? Jak pracuje i czy wart jest ceny?
3. Co do Silvera to dopóki nie kupiłbym manetki dam radę operować blokadą skoku ręką?

@ref

Aukcja Allegro z Shoxem się skończyła (ktoś mi go sprzątnął).. Co z resztą?

Napisano

Duke fajnie pracuje, ale jego lata świetności już minęły, chociaż jak sprzedawca dbał o niego, to warto się zastanowić.

R7, nie wiem jaki to rocznik, dziwnie tanio, ale nie wygląda na przecioranego. Skusiłbym się chyba na R7, z powodu wagi i będzie nowszy.

A Duke to moja niespełniona miłość z lat młodości ;) Natomiast Recon Silver, trzeba było brać, jak był. Jeździłem na tym i za taką kasę, nic lepszego nie ma.

Napisano

Ano nie wiedziałem, że trzeba było brać :D Wolałem się upewnić, ale coś dzisiaj ruchu nie ma chyba, że za odpowiedzą tyle czekałem :D R7 napisałem pytanie o rocznik itd. Duke... Też jeszcze dopytam. Jeżdżę łagodne XC. Asfalt, miasto, troche lasu i polne drogi. Da sobie pewnie radę :)

Napisano

Dziś sprawdzałem skok w moim XCT, który chodzi coraz gorzej. Dziś na dodatek pojawił się olej na goleniach. Na nim potem poćwiczę serwisowanie, ale do rzeczy.. No i sprawdziłem i golenie mają długość ok 11cm. To znaczy, że mam skok 110mm? Coś za dużo mi się wydaje. Z jakim skokiem teraz szukać amortyzatora?

http://www.aukcjoner.pl/gallery/016318836-.html#I1 - Fox 80rl cena, 400zł  Co myslicie?

Napisano

Skoku masz 100 mm w tym XCT, a na goleniach na pewno nie pojawił Cię olej, bo go w lagach nie ma.

Ten Fox, nie jest przypadkiem z Katowic ? Podobnego widziałem jakiś czas temu na tablicy. Znajomy miał podobny model i miło się na tym jechało. Ten zadzior, hmm nie jakiś straszny, ale serwis swoje kosztuje, jeśli nie ma się umiejętności do tego.

A co z R7, lub Duke ?

Napisano

Duke jest fajny, nie wiele skompilowany w serwisie. Dobrze pracuje, jeśli ktoś o niego dbał. Uszczelki dostaniesz bez problemu ... No ale, jak pisałem wcześniej, ma już swoje lata. Pomimo tego, jeśli jest w stanie idealnym brałbym ;) ( dla mnie z uwagi na sentyment do niego ).

Ten Silver ; blokada z manetki, której brak. Więc to dodatkowy koszt.

Napisano

Co do manetki... Nie zablokuję go ręką jakoś do czasu aż bym jej nie kupił?

Recon się przed chwilą sprzedał, więc wybór się zawęża. R7, Duke, FOX. Zapomniałem powiedzieć, ze Duke jutro będę miał więcej zdjęć w tym uszczelek :)

• Mod Team
Napisano

Nie zauważyłem abyś wspomniał ile ważysz ale jeśli poniżej 70kg to możesz jeszcze szukać poczciwego starego Skareba, do wyrwania za 300-350zł a pracuje to, to bardzo zacnie. Ostatnio nabyłem takowego za 3stówki i byłem pozytywnie zszokowany :) ino miękki, przy hamowaniu jak stary sid, czuć jak się gnie.

Napisano

Waga to okolo 83kg

Mam zdjęcia uszczelek. Widać, że nie są sparciałe i wyglądają na nowe, lub przynajmniej nie zużyte :) (Chodzi mi o Duke)

Duke nie ma blokady skoku.. To go u mnie dyskwalifikuje niestety :/

R7 - tam nie mam kontaktu..

Mam ofertę na Torę z uszkodzoną blokadą za 300zł, ale i tak nie ma tej blokady, którą ja bym bardzo chciał :/

Napisano

Zakupilem RST First Air Platinum :) Opinie jesli chcecie to napisze jak przyjdzie do mnie paczka :)

(bez polskich znakow - jakis problem z klawiatura)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...