mateuszbl Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Witam Chciałem zabrać się za wymianę suportu w rowerze Kross Hexagon v3 z roku 2008 (lub 2009, nie pamiętam dokładnie. Wygląda w każdym razie tak samo jak ten: http://www.bikestats.pl/rowery/Kross-Hexagon-V3_9873_8257.html). Wolałbym to zrobić samemu niż oddawać do serwisu. Wiem, że wiąże się to z kupnem dodatkowych narzędzi - i w tym tkwi problem Nie wiem dokładnie jaki rodzaj suportu mam zamontowany. Wybrałem sobie już ściągacz do korb i klucz do misek suportu na allegro: http://allegro.pl/bike-hand-zestaw-do-korb-yc-215cb-yc-26bb-ctbike-i4064122003.html Na wszystkich jakichś instruktażowych filmikach, np. na tym (6:05) jakie oglądałem, po odkręceniu tej śruby widoczny jest kwadrat - u mnie tylko dwa okrągłe gwinty - widać to na zdjęciu w załączniku. Pytanie - czy wybrany na allegro ściągacz do korb będzie pasował? Pozdrawiam
seraph Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Ściągacz będzie pasować, ale też i nie Dowcip polega na tym, że będziesz musiał wkręcać od razu śrubę ściągacza, bez uprzedniego wkręcenia jego nakrętki. Masz stary typ korby, który ma w gnieździe gwint M12 od razu na "wypychacz". Taką korbę można też zdjąć przy pomocy zwykłej śruby Klucz do suportu będzie pasować o ile Twoje miski mają wypusty - to widać od razu, a inny standard to rzadkość.
mateuszbl Napisano 23 Marca 2014 Autor Napisano 23 Marca 2014 A takie buty.. Dzięki za szybką odpowiedź, w sumie mnie pocieszyłeś, bo nie muszę ściągacza kupować w takim razie Sprawdzę jakoś na dniach czy zwykłą śrubą uda mi się ściągnąć korbę.
pacman Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Samemu mało opłacalne bo trzeba kupić conajmniej 2 klucze.Możesz na partyzanta wykrecić śrube żeby lekko przestawała ponad korke i puknąć z wyczuciem pare razy młotkiem w śrube trzymając za korbe,. jeśli puści to to samo z drugiej ,i potem solidny srubokret młotek i kombinowanie z suportem ,mi sie udało i nic nawet nie zarysowalem
mateuszbl Napisano 24 Marca 2014 Autor Napisano 24 Marca 2014 No niestety, śruba ułamała się podczas wkręcania i została w środku Także czeka mnie też wymiana korby. Ani z jednej, ani z drugiej strony korba nie chciała się poluzowwać. Macie jakiś pomysł jak ją teraz wybić? Czy muszę się czymś kierować wybierając nową korbę?
Mod Team Puklus Napisano 24 Marca 2014 Mod Team Napisano 24 Marca 2014 No niestety, śruba ułamała się podczas wkręcania i została w środku No to panie ... śruba była 1 klasa Także czeka mnie też wymiana korby Wcale nie, jednak sporo roboty by cie inaczej czekało. Jak korba idzie w kosz ... polecam szlifierkę.
mateuszbl Napisano 24 Marca 2014 Autor Napisano 24 Marca 2014 To samo pomyślałem Główka się ułamała, reszta w środku. W sumie moja wina, nie wiedziałem, że mosiężna śruba jest taka delikatna. Część lewą będzie łatwo przeciąć szlifierką, gorzej prawą, bo tam zębatki trochę utrudniają. Pomęczę się jeszcze i dam znać
seraph Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Spróbuj zbić młotkiem korbę może najpierw, albo pojeździć na siłę na luźnym śrubach - może dostanie luzu i da się zdjąć, tylko nie wykręcaj śrub całkowicie co by zębów na kierownicy nie zostawić. Złamaną śrubę - jak uda Ci się zdjąć korbę - możesz spróbować rozwiercić, a to co zostanie wykruszyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.