Adnnn Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 hej, a jak oceniasz mod klamki Shimano BL-M505 plus zacisk XTR? Warto się w takie coś wg Ciebie bawić (mam te same klamki z zaciskiem M445) czy lepiej kupić komplecik np XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Powody trzy: * uszkodziłem jedną klamkę XTR, druga miała wilgotną uszczelkę, więc też by długo nie pociągnęła, * zamiast kupować klamki do kompletu, to wybrałem takie z bardziej pasującymi mi dźwigniami, * tańsze i czarne Już po zakupie okazało się, że M505 są całkiem lekkie (klamki XT i SLX są cięższe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Tak informacyjnie: - przednia przerzutka poszła na warsztat (imadło + klucz francuski, oczywiście delikatnie), łańcuch z przodu na blacie a z tyłu może być na dowolnej koronce - nic nie ociera, przed zabiegiem zdarzało się na skrajnych przełożeniach, - przy przerzutce z krótkim wózkiem działa dowolne przełożenie z blatu i pięć z małej (trzy najmniejsze koronki już nie), właściwie to mi nie przeszkadza i może tak zostawię, bez wymiany wózka na średni, - na dłuższych kawałkach asfaltem przydałoby się jednak stopniowanie kasety co ząbek. Oczywiście zdążyłem już zgubić zatyczki do rogów Muszę pomyśleć czym je zastąpić, żeby jakoś wyglądało i było trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Piękny rower! Mógłbyś powiedzieć jak sprawuje się w takim sprzęcie użycie tarcz 160 i 140 mm? Bardziej chodzi o to drugie, pytam bo sam się zastanawiam czy nie zastosować takiego patentu, a można usłyszeć różnorakie opinie o stosowaniu takich tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Sprawuje się, bo dlaczego by nie miało? Działa, nie przegrzewa się (bo i nie ma ku temu warunków), w razie czego koło można zablokować. Zwłaszcza że to nie tarcza pokroju Nano, tylko "mięsa" jest więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi