LukasFeltGostyn Napisano 21 Marca 2014 Napisano 21 Marca 2014 Witam ! Jak w temacie . posiadam Falt'a Q620 , rowerem kupiłem używany w stanie wizualnym idealnym , jednak technicznie nie daje mi spokoju Kaseta . Mianowicie - gdy chwycę za kasetę mogę nią poruszać , mnie więcej tak jak by nie była dokręcona , po za tym 7 i 8 bieg rusza się każde z osobna. Kaseta jest dokręcona . Czy wiecie o co kaman ? czy to tak jest czy coś jest nie tak ? Pozdrawiam LukasFeltGostyn
Baczek Napisano 21 Marca 2014 Napisano 21 Marca 2014 Minimalny luz na kasecie to chyba norma, przynajmniej w tych rowerach ktore mialem okazje pomacać;-) ale co do poszczególnych zebatek powinny obracać się równocześnie. Najprościej bylo by odkręcić kasetę, żeby coś więcej powiedzieć. Jeszcze napisz jaką masz kasetę. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Mod Team sznib Napisano 21 Marca 2014 Mod Team Napisano 21 Marca 2014 Jak się małe zębatki ruszają to typowy objaw niedokręconej kasety. Może Za słabo dokręciłeś?
c1ach Napisano 21 Marca 2014 Napisano 21 Marca 2014 Dokręcony pierścień dociska zębatki, jeśli nie dociska to coś jest pogmerane. Może te zębatki są od innej niekompatybilnej kasety i mają cieńsze pierścienie dystansowe (te które odpowiadają za odstęp od kolejnych zębatek), przez co całość nie jest dociśnięta jak należy ? Na odległość ciężko powiedzieć.
LukasFeltGostyn Napisano 23 Marca 2014 Autor Napisano 23 Marca 2014 Problem rozwiązany dokręcenie kasety pomogło , dzięki za odpowiedzi do tematu . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.