Skocz do zawartości

[csHG40] - luz na kasecie oraz 7 i 8 biegu

LukasFeltGostyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Jak w temacie . posiadam Falt'a Q620 , rowerem kupiłem używany w stanie wizualnym idealnym , jednak technicznie nie daje mi spokoju Kaseta . Mianowicie - gdy chwycę za kasetę mogę nią poruszać , mnie więcej tak jak by nie była dokręcona , po za tym 7 i 8 bieg rusza się każde z osobna. Kaseta jest dokręcona . Czy wiecie o co kaman ? czy to tak jest czy coś jest nie tak ? Pozdrawiam LukasFeltGostyn

Napisano

Minimalny luz na kasecie to chyba norma, przynajmniej w tych rowerach ktore mialem okazje pomacać;-) ale co do poszczególnych zebatek powinny obracać się równocześnie. Najprościej bylo by odkręcić kasetę, żeby coś więcej powiedzieć. Jeszcze napisz jaką masz kasetę.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Dokręcony pierścień dociska zębatki, jeśli nie dociska to coś jest pogmerane. Może te zębatki są od innej niekompatybilnej kasety i mają cieńsze pierścienie dystansowe (te które odpowiadają za odstęp od kolejnych zębatek), przez co całość nie jest dociśnięta jak należy ?

Na odległość ciężko powiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...