Skocz do zawartości

[napęd] łańcuch trze o łańcuch - przerzutka tylna

ProbeGT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.  Borykam się z problemem, gdyż na przełożeniu 1/1, 1/2 łańcuch trze mi o łańcuch ( na zdjęciu pokazane w którym miejscu), kilka dni temu zmieniałem linkę przerzutki przedniej, bo mi się urwała, ale wydaje mi sie, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Prosiłbym o pomoc, bo nie wiem jak to wyeliminować. Rower to kross level a6.  

http://iv.pl/viewer.php?file=57705295876288904795.jpg

Napisano

A o ile ogniw powinienem go skrócić. Rower ma dopiero pół roku. To możliwe, zęby się tak rozciągnął ? Fakt, faktem...sporo jeżdżę.

Napisano

Przed operacją z linką . wydawało mi się, że dziwnie chodzi na tych przełożeniach. ale na pewno nie było tak jak teraz, bo taki zawinięty łańcuch od razu rzucił by mi się w oczy. Zdjęcie ściągniete z internetu wiec nie wiem jakie tam sa przełożenia u mnie trze na 1/1 i 1/2  (obie zebatki najmniejsze)

Napisano

Nie jeżdżę, ale nie lubię jak coś w moim rowerze jest nie tak.

To proponowałbym nie przejmować się jak reszta chodzi dobrze.

Z mojego punktu widzenia takie zachowanie przerzutki jest normalne na takich przełożeniach.

• Mod Team
Napisano

Nie jeżdżę, ale nie lubię jak coś w moim rowerze jest nie tak.

Zdejmij jedno ogniwo i będziesz się lepiej czuł. Przełożenie mała/mała nie ma sensu ale jak może się zdarzyć to lepiej skrócić.

• Mod Team
Napisano

Z mojego punktu widzenia takie zachowanie przerzutki jest normalne na takich przełożeniach.

Nie, nie jest, jak trze to jest za długi łańcuch :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...