Duduszko Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Ostatnie wpisy o serwisach rowerowych z Poznania są z przed kilku lat, więc może warto by odnowić ten temat. Kupiłem kilka dni temu używanego Kellys'a Scarpe w którym musze m.in zainstalować przednie hamulce, wyregulować przerzutki i ogółem chciałbym zrobić jego przegląd żebym był z niego zadowolony. Jaki serwis w Poznaniu jest godny polecenia i najlepiej nie za drogi ? Pozdrawiam !
Mod Team michuuu Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Napisano 10 Marca 2014 Temat źle wygląda , mogą pozamiatać. http://www.serwis-rowerowy.eu/index.html
provid Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 pozamiatają i tak też tam czasami jeżdżę nie wiem jak ma młody na imię ale jest dobry i niedrogi
Fenthin Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Temat przeniesiony, tu chyba szybciej znajdziesz odpowiedź.
Krzychooo Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Witam. Polecam BIKE PARK na ul. św Wojciech. http://bikepark.com.pl/
micropoint Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Również polecam http://www.serwis-rowerowy.eu. Chłopak robi naprawdę dobrą robotę za śmieszne pieniądze. Z drugiej strony ostatnio dałem rower do colexu aby wyprostowali tarczę. Przy okazji ,,zrobili'' regulację tylnej przerzutki która została wyregulowana tylko na papierze...
Duduszko Napisano 12 Marca 2014 Autor Napisano 12 Marca 2014 W takim razie wybór jest prosty - pojadę z rowerem do serwisu na Radowita. Dzięki za pomoc !
provid Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Do Colexu się nie jeździ Mam o nich wyrobioną opinię, zresztą nie tylko ja i nic ani nikt tego nie zmieni
micropoint Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Wiem ale pech chce ze mam do niego najbliżej z pracy i czasem jest mi po drodze dać rano rower i odebrać po południu.
StylowyRowerPoznan Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Zapraszam na profesjonalny i niedrogi serwis do Stylowyrower.com.pl na ulicy Stoińskiego 1 (róg Umultowskiej i Stoińskiego). Nasz serwisant, działa cuda:) a na hasło "forumrowerowe.org" oferujemy zniżkę 40% na usługę serwisową i 20% na części. Pozdrawiamy
nieborak Napisano 20 Października 2014 Napisano 20 Października 2014 Ktoś może wie, w którym serwisie mogliby sobie poradzić z zapieczonym suportem? Rama alu, miska stalowa.
boogeyman Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Spróbuj tutaj http://www.bikeserv.pl/ Ja miałem urwany ściągacz korby, jeden serwis sobie nie poradził, BikeServ dał radę. Później okazało się że suport jest zapieczony, ale dali radę
lisoon Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Coś na Piątkowie polecacie żeby zrobić duży przegląd mtb? Znalazłem najbliżej mnie BICYKL - Zdzisław Obiegała os.Jana III Sobieskiego lub STYLOWYROWER? Ktoś tam serwisował sprzęta? Pomóżcie świerzakowi bo nie wiem czy zwozić gdzieś dalej tak jak wyżej polecacie.
venom6 Napisano 26 Listopada 2014 Napisano 26 Listopada 2014 zdecydowanie nie polecam serwisu rooweromania naramowicka 215, najgorszy serwis do jakiego oddałem rower od tego czasu sam go serwisuje:). Prosty przykład, piszczenie hamulców tarczowych - serwis - koszt 450 do wymiany klocki i tarcze (xt) Usunięcie problemu to do wymiany klocki na allegro klocki xtr ok 100 zł na komplet jak się oddałem na serwis ogólny to miałem wrażenie że rower po prostu stał 2 dni, nawet nie umyli...:/ odradzam.
provid Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 @venom6 Ale to teraz masz pretensje do serwisu czy do siebie, że za lenistwo zapłaciłeś tyle kasy? Wymiana klocków, to akurat żadna filozofia (10-20 min roboty) i mogłeś sobie to zrobić sam. Przynajmniej nauczył byś się czegoś i oszczędził kasę Znam serwisy, które za przyprowadzenie brudnego roweru biorą dodatkowo 30 dychy lub więcej i wcale mnie to nie dziwi
venom6 Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 @providwłaśnie nie zapłaciłem, bo jakbym mógł napisać to co napisałem...:/ nie wiem czy przeczytałeś ze zrozumieniem mam pretensje do serwisu, bo nie znają się na robocie, po co wymieniać wszystko skoro można było tylko klocki chyba doświadczony serwisant to wie, a jak oddajesz do serwisu to masz przynajmniej nadzieje że pracuje tam ktoś kto się zna. Serwis ewidentnie ściemnia, to był tylko przykład z klockami, byłem tam parę razy, min polecili mi najgorszy smar do łańcucha jaki miałem u nich najdroższy, po 50 km jazdy rower znowu do przesmarowania wg serwisanta smar "kozak" i uwierz mi nie był to smar za 10 zł. Jak dobrze przeczytałeś to właśnie wymieniłem sam, bo nie mogłem uwierzyć w dobre chęci serwisu za 450 zł skoro tarcze były prawie nowe. Poza tym to piszemy tutaj o serwisie rowerów i o tym co można polecić a co nie, więc nie wiem co Twój post wnosi do dyskusji. mnie też nie dziwi 30 zł za umycie ale 60 za nic już tak Peace.
Pawlos88 Napisano 14 Grudnia 2014 Napisano 14 Grudnia 2014 Poproszę o podpowiedź gdzie w Poznaniu najlepiej oddać ramę do założenia nowych sterów i gdzie udać się z kołem do podcentrowania ?
Mod Team Maniak Napisano 14 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2014 Myślę że Gabor Ci to spokojnie ogarnie : https://www.facebook.com/poznanbikepark?fref=ts Warto nadmienić że jesteś z forum.
123pla Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Czy wie ktos czy ten serwis ogarnia wszystkie rowery czy tylko np. budżetowe ? Również polecam http://www.serwis-rowerowy.eu. Chłopak robi naprawdę dobrą robotę za śmieszne pieniądze. Z drugiej strony ostatnio dałem rower do colexu aby wyprostowali tarczę. Przy okazji ,,zrobili'' regulację tylnej przerzutki która została wyregulowana tylko na papierze...
Mod Team michuuu Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2015 serwis ogarnia wszystkie rowery Robią wszystkie.
123pla Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 A jak się najlepiej kontaktować ? Bo mail'e zostają póki co bez odpowiedzi ...
strbikes Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 Zawsze śmiało można wpaść na Stoińśkiego 1 (róg umultowskiej i stoińskiego przy intermarche) STRbikes/stylowyrower. Serwisant Przemek,od kilkunastu lat walczy z bike'ami każdej marki, w dodatku ceny wyjątkowo niskie. Zapraszam
LukisM Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Rowerownia na Grunwaldzkiej. OneMoreBike na Bukowskiej.
alien7 Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia z serwisowaniem piasty wielobiegowej Alfine w Poznaniu i może polecić sensowne miejsce? W jakim przedziale taka usługa powinna się mieścić?
karpik Napisano 26 Września 2015 Napisano 26 Września 2015 Czy ktokolwiek z Was mógłby polecić dobry i sprawdzony serwis w Poznaniu lub okolicach, w którym będą w stanie wymienić poszczególne elementy napędu (bazując na własnych komponentach) i tym samym zdiagnozować przyczynę przeskakującego łańcucha? Rower miał styczność z niejednym serwisem (poza Poznaniem), ale żaden z nich nie zdołał rozwiązać problemu. Będę wdzięczny za wskazanie godnych polecenia punktów serwisowych lub zapalonych "maniaków", którzy byliby w stanie pomóc w tej kwestii.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.