Skocz do zawartości

[Amortyzator] zmiana widelca przedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam rowerek Kross Berg i nie jestem zadowolony z przedniego widelca ( zresztą co wymagać od roweru za 1200 zł) i chciałbym go zmienić.
Możecie coś doradzić ?
Pozdrawiam Tomek

Napisano

Dzięki za odpowiedzi

Potrzebuję amortyzatora zarówno na jazdę po ulicy jak i po leśnych drogach, górkach i pagórkach ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

podepne sie...

Mam takie pytanko. Czy to normalne przy nowiutkim amortyzatorze (dtswiss exc 150) ze po nacisnieciu go (sprawdzalem recznie jak dziala) na goleniach gornych widac olej ? takie... pseldo oringi z oleju

btw czy w takim wypadku powinno sie otworzyc armorka i dolac olej tak jak w innych tematach bylo, ze w wiekszosci przypadkow fabrycznie jest za malo oleju ?

Napisano

Te oringi to rzecz normalna :) na suchym u mnie nic nie widać dopiero przy jeździe na mokrym lub większym syfie takie oringi sie pojawiają, uszczelka zbiera syf i zostaje on na goleni ;) Poza tym akurat nie znam tej konstrukcji ale lepsze amory mają w środku gąbki które są nasączone olejem. ;) To przy serwisie sie czyści i nasącza ponownie ;)

Napisano

jesli uszczelki nie trzymaja zbytnio oleju to pewnie bede musial czesciej do niego zagladac... uszczelek pewnie nie da sie innych dokupic ? (a jak juz to domyslam sie, ze gwarancja pojdzie w diably)

a co z uzupelnieniem oleju ? cos robic czy dac sobie siana z tym na razie i jezdzic ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...