Ziolek71 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Witam posiadam rowerek Kross Berg i nie jestem zadowolony z przedniego widelca ( zresztą co wymagać od roweru za 1200 zł) i chciałbym go zmienić.Możecie coś doradzić ?Pozdrawiam Tomek
Pedalarz Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 A to jest widelec tylni? Polecam lekturę tego tematu - http://www.forumrowerowe.org/topic/128576-amortyzator-kompendium-amortyzatorow-xc-zakup-w-okreslonym-przedziale-cenowym-wersja-zmieniona/ Im bardziej sprecyzujesz, czego po nim oczekujesz, tym dokładniejszą odpowiedź otrzymasz.
jasinski21444 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Tanio to Suntour Raidon , tanio i dobrze może Suntour epicon a na bogato Reba / Manitou Tower
Ziolek71 Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 Dzięki za odpowiedzi Potrzebuję amortyzatora zarówno na jazdę po ulicy jak i po leśnych drogach, górkach i pagórkach
pluskff4 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 podepne sie... Mam takie pytanko. Czy to normalne przy nowiutkim amortyzatorze (dtswiss exc 150) ze po nacisnieciu go (sprawdzalem recznie jak dziala) na goleniach gornych widac olej ? takie... pseldo oringi z oleju btw czy w takim wypadku powinno sie otworzyc armorka i dolac olej tak jak w innych tematach bylo, ze w wiekszosci przypadkow fabrycznie jest za malo oleju ?
Baltazaros Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Te oringi to rzecz normalna na suchym u mnie nic nie widać dopiero przy jeździe na mokrym lub większym syfie takie oringi sie pojawiają, uszczelka zbiera syf i zostaje on na goleni Poza tym akurat nie znam tej konstrukcji ale lepsze amory mają w środku gąbki które są nasączone olejem. To przy serwisie sie czyści i nasącza ponownie
tobo Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Uszczelki w widelcach dt są dosyć kiepskie i nie trzymają płynów ustrojowych w środku.
pluskff4 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 jesli uszczelki nie trzymaja zbytnio oleju to pewnie bede musial czesciej do niego zagladac... uszczelek pewnie nie da sie innych dokupic ? (a jak juz to domyslam sie, ze gwarancja pojdzie w diably) a co z uzupelnieniem oleju ? cos robic czy dac sobie siana z tym na razie i jezdzic ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.