Skocz do zawartości

[napęd] deore xt shadow vs Sram X9

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

baza kół - długośc roweru od osi przedniej piasty do osi tylnej piasty. Im dłuższy rower, tym spokojniej się go prowadzi. Krótszy rower szybciej skręca, ale jest przez to nieco nerwowy w prowadzeniu. Na skrętnośc roweru duży wpływ ma rownież kąt główki ramy oraz wysokość kierownicy względem osi przedniego koła. 

Napisano

W obu przypadkach spróbowałbym z rozmiarami S/16", jednak z naciskiem na Scotta :) Najlepszy byłby rozmiar któryu obecnie masz czyli 17", ale takowych nie mają w ofercie. Ja jednak wychodze z założenia, że lepiej ciut mniejszy niż za duży.

Napisano

To moze polecisz jakiegoś sztywniaka tak do 9 k? I nie rozumiem dlaczego tak uparłes sie na tego scotta :)

ale patrząc po sprzęcie to cube ma owiele lepszy sprzęt... nie wiem tylko który amor jest lepszy...

Napisano

Ok rozumiem, w takim razie najlepiej bedzie go przymierzyć w sklepie choć nie wiem czy 5 minutowa przymiarka cos pomoże....

Napisano

Geometria ramy to bardzo subiektywna sprawa, nie wyobrażam sobie kupowania roweru za 9 k tylko na podstawie zdjęcia.

Trzeba na niego wsiąść i przejechać się chociaż kilka metrów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...