adamon Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Witam Jako, że to pierwszy post na tym forum, więc ładnie się przywitam: Dzień dobry wracając do tematu - dałem do działu napęd- jeżeli źle proszę o przeniesienie Kupiłem rower Gazelle Innergy - używany - z popsutym wspomaganiem, które udało mi się naprawić Jednak w ferworze walki z naprawą wspomagania kupiłem nową baterię po okazyjnej cenie. Stara bateria (brązowa) jest dość wyeksploatowana więc chciałbym użyć tej nowej. Jednak użycie jej nie jest takie proste, trzeba ją aktywować w rowerze Czy może mi ktoś pomóc w aktywacji tej baterii ???
adamon Napisano 3 Marca 2014 Autor Napisano 3 Marca 2014 Każdą baterię trzeba aktywować specjalnym kablem w rowerze, bez tej aktywacji pokazuje się na wyświetlaczu Error 1
wnoto Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 I co nie jeździ ?Co m a na celu ta aktywacja ? To jakies zabepoieczenie kradzieżowe czy też jakaś kalibracja baterii ?
Scarper Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Tak samo jak w BMW, trzeba wpisać nowy akumulator, aby auto dostodowało się do niego. Znajdź jakiegoś magika ze sprzętem powinien dać radę.
adamon Napisano 3 Marca 2014 Autor Napisano 3 Marca 2014 I co nie jeździ ?Co m a na celu ta aktywacja ? To jakies zabepoieczenie kradzieżowe czy też jakaś kalibracja baterii ? Nie jeździ :-( Jest to takie zabezieczenie na przyszłość firmy :-( każda nowa bateria kosztuje i jeszcze kosztuje uruchomienie jej
wnoto Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Ile wyjsc ma ta bateria ? Moze na chwile spiac obie z rowerem a potem stara odpiac ? Wysłane z mojego GT-I9100P przy użyciu Tapatalka
adamon Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 Bateria ma 4 piny Z tego co się dowiedziałem to "kabel" a w zasadzie "interfejs z monitorem" którym dopisuje się baterię, łączy się przez internet z bazą gazelli i sprawdza czy rower o takim numerze nie jest kradziony, a dopiero po tej operacji ustawia na baterii i osprzęcie na rowerze takie same kody "kreskowe" o ile dobrze zrozumiałem :-) Więc nie da się tego obejść Czeka mnie wizyta www.chillride.pl/ lub w www.bicykle.com.pl Koszt 150 -200 zł Z tego co wiem to w nowszych już zaprzestano tego typu zabezpieczeń, mój rower jest z 2010 roku
stefankowalski Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 A może spróbować przełożyć z nowej baterii do starej same ogniwa li-jon. W takiej sytuacji pozostaje stara elektronika zabezpieczająca baterię co powinno umożliwić normalną eksploatację roweru.
Scarper Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Ale wg mnie ta elektronika nie dobiera napięcia ładowania itp?
adamon Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 A może spróbować przełożyć z nowej baterii do starej same ogniwa li-jon. W takiej sytuacji pozostaje stara elektronika zabezpieczająca baterię co powinno umożliwić normalną eksploatację roweru. Myślałem o tym, ale nową baterię mam złotą(11A), a starą brązową (7A)
stefankowalski Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Napięcie pracy musi mieć takie samo,prawdopodobnie posiada nowocześniejsze ogniwa o większej pojemności, ale to nie oznacza że będzie pobierany większy prąd z baterii. Wbudowana elektronika może odpowiadać za ładowanie baterii, ale polega ono min na ładowaniu do osiągnięcia określonego napięcia. To że zastosowno większą pojemność oznacza tylko trochę dłuższe ładowanie i dłuższy czas pracy na baterii.
adamon Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 Czyli co ze mogę przełożyć elektronikę i będzie wszystko ok?
stefankowalski Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Na wszelki wypadek warto po otwarciu baterii sprawdzić ilość ogniw czy jest taka sama w obu przypadkach. Na ogniwach będzie przymocowany czujnik temperatury, jeśli nie będzie znaczących różnic między bateriami to można przełożyć elektronikę. Oczywiście warto zachować ostrożność ponieważ jest to praca pod napięciem, wprawdzie niewysokim ale o zwarcia nietrudno i można coś uszkodzić, a nawet spowodować pożar.
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Napisano 10 Marca 2014 Na pewno watro sie zaopatrzyć w jakikolwiek multimetr. te najprostsze to koszt 20zł a mierzą całkiem przyzwoicie i sie zawsze mogą przydać. Obcowanie z baterią litową nie jest jakieś szczególnie niebezpieczne, ogniwo ma napięcie 1.2V, nie wiem na jakie napięcie jeździ silnik, w każdym bądź razie pod żadnym pozorem nie wolno zwierać styków zasilających. Może popłynąć tak duży prąd ze element zwierający sie wspawa w styki a dalszy przepływ prądu może spowodować nawet wybuch ogniw ... do dość niebezpieczne. Dlatego staraj sie zasłaniać styki.
adamon Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 Bateria ma 36V Kontaktowałem się z osobą która regeneruje stare baterie, właśnie przez wymianę ogniw, i z tego co mi powiedział to elektronika nie pasuje z mniejszej do większej, a już na pewno on by nie ryzykował taką przekładką :-( Chyba nie będę się bawił w przekładkę :-( Czeka mnie wyjazd do Katowic z rowerem - żona już widzi dobre tej wycieczki strony - odwiedzimy Ikeę :-( PS tu jak byście chcieli taki napęd zobaczyć to z demobilu : http://allegro.pl/gazelle-inergy-caly-naped-28-i4027224510.html
stefankowalski Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Kolego Puklus jedno naładowane ogniwio li-jon ma napięcie 4,2 V. Jeśli bateria ma 36V to znajduje się tam 8 ogniw. Kolego adamon czy mógłbyś rozebrać starą baterię i zrobić zdjęcia?
adamon Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 Pewnie mógłbym ale na razie jak nie mam dopisanej nowej to może lepiej niech stara jeszcze chodzi :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.