michalbtn Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Witam, temat juz wielokrotnie poruszany jednak potrzebuje objaśnienia na swoim przykladzie. Po zdjęciu zawleczki nie ma u mnie opcji wykręcania imbusem tylko od razu mam taką śrubę jak na zdjęciu, czy mam tu wkręcic sciagacz czy nie wiem co...odkrecic te srube i pozniej dać sciagacz? bardzo prosze o pomoc
michalbtn Napisano 24 Lutego 2014 Autor Napisano 24 Lutego 2014 dzięki mistrzu! ta śruba zawsze tak mocno siedzi? bo za nic nie chce dygnąć...:/
premier2 Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 mogła się zapiec. Potraktuj ją WD40 i odczekaj trochę, może puści.
michalbtn Napisano 24 Lutego 2014 Autor Napisano 24 Lutego 2014 dalej lipton...na ostro się zapiekła...jutro załatwie lepszy klucz, może coś ruszy.
Mod Team Puklus Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Napisano 24 Lutego 2014 Do tych śrub zazwyczaj trzeba sie zapierać, znaczy jeżeli korba jest poprawnie założona, a widać ze jest
michalbtn Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 Po użyciu lepszego klucza śruba puściła ale pojawił sie problem przy wkręcaniu w korbę ściągacza...nie wiem jakim cudem wyrobił sie tam gwint skoro nic nie było tam nigdy wkręcane...i ściągacz nie siedzi mocno, przy wkręcaniu bolca ściągacz wychodzi z gwintu ;/ co teraz?
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Napisano 25 Lutego 2014 Za płytko wkręciłeś ściągacz i za mało zwojów gwintu trzymało, to tylko Alu. Teraz ratuje cie ściągacz do łożysk, jazda bez śrub, znaczy z poluzowanymi, w końcu ramiona odpadną, młot i przecinak i ostatecznie szlifierka kątowa
michalbtn Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 no to lipton ale jakoś to trzeba bedzie rozkminić, dzięki wielkie wszystkim za rady.
zekker Napisano 26 Lutego 2014 Napisano 26 Lutego 2014 Skoro zakładamy uwalony gwint, to chyba nic nie szkodzi przyjrzeć mu się i zweryfikować, czy faktycznie cały poszedł, czy tylko kawałek. Gwint mogłeś popsuć przy próbach odkręcania śruby - za szeroki klucz nasadowy. Albo tak jak pisał Puklus za słabo wkręciłeś ściągacz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.