Skocz do zawartości

[korba] jak zdjąć ?

michalbtn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, temat juz wielokrotnie poruszany jednak potrzebuje objaśnienia na swoim przykladzie. Po zdjęciu zawleczki nie ma u mnie opcji wykręcania imbusem tylko od razu mam taką śrubę jak na zdjęciu, czy mam tu wkręcic sciagacz czy nie wiem co...odkrecic te srube i pozniej dać sciagacz? bardzo prosze o pomoc

post-159756-0-33326100-1393257345_thumb.jpg

Napisano

Po użyciu lepszego klucza śruba puściła ale pojawił sie problem przy  wkręcaniu w korbę ściągacza...nie wiem jakim cudem wyrobił sie tam gwint skoro nic nie było tam nigdy wkręcane...i ściągacz nie siedzi mocno, przy wkręcaniu bolca ściągacz wychodzi z gwintu ;/ co teraz?

• Mod Team
Napisano

Za płytko wkręciłeś ściągacz i za mało zwojów gwintu trzymało, to tylko Alu. Teraz ratuje cie ściągacz do łożysk, jazda bez śrub, znaczy z poluzowanymi, w końcu ramiona odpadną, młot i przecinak i ostatecznie szlifierka kątowa :P

Napisano

Skoro zakładamy uwalony gwint, to chyba nic nie szkodzi przyjrzeć mu się i zweryfikować, czy faktycznie cały poszedł, czy tylko kawałek.

Gwint mogłeś popsuć przy próbach odkręcania śruby - za szeroki klucz nasadowy. Albo tak jak pisał Puklus za słabo wkręciłeś ściągacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...