Killaz Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Witam,Wyjąłem rower z piwnicy, umyłem, nasmarowałem, a tu niespodzianka, przód wbija albo 1 i 2, albo 2 i 3. Nie jestem obeznany, pokręciłem tymi dwoma śrubkami, teraz jest tak, że wbija wszystkie, ale trójka ma tendencję do spadania na dwójkę. Jak to wyregulować?
seraph Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Śrubą baryłkową przy manetce. Wygląda na to, że linka za mało ciągnie przerzutkę nad największą zębatkę. Musisz naciągnąć linkę czyli wykręcić baryłkę o pół obrotu na początek - sprawdź czy śmiga i tak do skutku.
BikerLight Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 @@Killaz Tech doc Shimano, odnosi się do zdecydowanej większości przerzutek przednich. Rób krok po kroku od Regulacja SIS: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SI_6TG0A/SI-6TG0A-002-POL_v1_m56577569830759171.pdf edit: W sumie to co kolega seraph napisał ma sens, zacznij od kręcenia baryłką, jak nie pomoże to co powyżej
Killaz Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 OK, pokręciłem tymi śrubkami regulującymi i wskakuje, ale nie na zawołanie, tylko trochę poskrzeczy i dopiero zmienia bieg. Można to jeszcze jakoś poprawić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.