pajomcek001 Napisano 11 Lutego 2014 Napisano 11 Lutego 2014 Czy pomoże mi ktoś zrozumieć różnicę między modelami przerzutek przednich grupy alivio M430 a M431? Proszę się nie złościć, że nie rozumiem oczywistości http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/przednie-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,przerzutka-przednia-alivio-fd-m431-czarna-shimano,27093.html http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/przednie-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,przerzutka-przednia-alivio-fd-m430-shimano,45438.html Muszę wymienić przednią przerzutkę, chciałbym z grupy już lepszej niż mam, a nie stać mnie na XT. Z tyłu mam alivio, z tym że na razie z kasetą 7-mio rzędową, może w przyszłym roku zmienię klamki i kasetę (zależy od tego kiedy ją zajeżdżę)
mbaranek Napisano 11 Lutego 2014 Napisano 11 Lutego 2014 Jedna ma gorny ciag linki a druga dolny From Lumia 820 with Tapatalk
pajomcek001 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Napisano 11 Lutego 2014 czyli top swing to górny ciąg? Aktualnie mam górny, zatem tej będę potrzebował?
Mod Team sznib Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Napisano 11 Lutego 2014 Pierwszy model to downswing, drugi topswing, przy czym przednie przerzutki od dawna w obu wersjach są kompatybilne z górnym i dolnym ciągiem (nawet w opisie ze sklepu jest "podwójny ciąg". Downswing lepszy (wolniej łapie luzy), ale są ramy do których podejdzie tylko topnswing.
pajomcek001 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Napisano 11 Lutego 2014 o, to ważna informacja o luzach. Zatem jak rozpoznać czy do mojej ramy podejdzie downswing? Rower jest Oleśnickiej firmy Bross, choć z niego w zasadzie została tylko rama, koła, korba. Przednią przerzutkę właśnie chcę wymienić
Mod Team sznib Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Napisano 11 Lutego 2014 Jak wymieniasz to kup taki typ jak ta co masz teraz.
Mod Team Puklus Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Napisano 11 Lutego 2014 Top swing: - lżejsza praca przerzutki - preferowana do dziwnych lub małych ram - zazwyczaj lżejsza - ogolnie słabsza konstrukcja Down swing: - ciężej pracuje - bardziej pancerna i nie zawodna - w małych ramach obejma często koliduje z uchwytami na bidon a w niektórych fullach o mocowanie wahacza. W obu przerzutkach niezgodność kąta podsiodłowego może ostatecznie spowodować ocieranie o oponę lub dolną rurę tylnego trójkąta ramy, wiec ten parametr trzeba przed zakupem sprawdzić.
gello1 Napisano 11 Lutego 2014 Napisano 11 Lutego 2014 Jak nie masz śrub do mocowania bidonu na rurze podsiodlowej to zamontujesz obie.A jak masz to musisz sprawdzić czy ci się nie pokryje któryś otwór z obejmą przerzutki przy montażu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.