ernesto Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Ja u siebie założyłem a pytałem tak z ciekawosci. Dziekuje kolegom za fachowe wypowiedzi . A ta tuleja faktycznie jest lekko spasowana .
mareklbn Napisano 16 Lipca 2014 Napisano 16 Lipca 2014 Odgrzebuję temat. Czy ktoś orientuje się gdzie można kupić suport na kwadrat Chinhaur lub inny z alu miskami i drążoną osią. Ogólnie chodzi o możliwość całkowitego rozebrania i wagę.
mareklbn Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Pomóżcie. Padło mi łożysko, nie mogę jeździć. Próbowałem rozebrać mój stary suport neco, ale nie mogę wybić jednego łożyska. Muszę kupić nowy i chciałbym porządny, lekki i rozbieralny, żeby w przyszłości była możliwość wymiany samych łożysk.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2014 Mod Team Napisano 19 Lipca 2014 Nooo jeżeli chodzi o kwadrat to chyba masz za wysokie wymagania. Chcesz porzadny, to kup najtańszy np FSA, i dokup do niego wypasione łożyska. Suport dość lekki ok 270g a z porządnymi łożyskami powinien długo jeździć.
mareklbn Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Nie mam dużych wymagań Mój obecny Neco waży 316 g., a można kupić takie o wadze ok. 240, a nawet mniej. Przede wszystkim chodzi o drążoną oś, aluminiowe miski i możliwość wymiany samych łożysk. I żeby te łożyska były standardowe. W moim Neco łożyska mają oznaczenie 6002-10L-2RS i wymiary 31x16x10, a standardowe łożyska o takim symbolu mają wymiary 30x15x8. Po wizycie w sklepie z łożyskami okazało się, że moje łożyska mają wymiary w calach i można kupić, ale są na zamówienie i kosztują ok. 40 zł/szt. Przeszedłbym na HTII, ale szkoda mi moich korb, bo blaty mają przejechane ok. 4000 km i są jeszcze w bdb stanie. Myślałem o kupnie samych ramion i przełożeniu blatów, ale ceny samych ramion, nawet używanych są niewiele niższe od całych nowych korb.
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2014 Mod Team Napisano 21 Lipca 2014 Masz za duże wymagania, takie suprty był na topie dekadę temu
mareklbn Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Ok. To co możesz polecić najbardziej zbliżonego do wymagań?
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2014 Mod Team Napisano 21 Lipca 2014 Drążone ośki to chyba tylko tytanowe obecnie zastanie ... a to tanie nie jest. Jest to dostępne ale w Polsce raczej średnio i jest to drogie. To co napisałem będzie w miarę lekkie, a przy cenie 20zł można raz na sezon nawet kupować. Albo wymienić łożyska.
mareklbn Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Na wiosnę na alledrogo były chinhaur z aluminiowymi miskami i drążoną osią, ale teraz nie widać.
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Napisano 23 Lipca 2014 Szukaj u wyspiarzy, na pewno mają. Ale za swoją cenę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.