Skocz do zawartości

[suport] jaki lekki suport na kwadrat?

knocker

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
Napisano

Odgrzebuję temat.

Czy ktoś orientuje się gdzie można kupić suport na kwadrat Chinhaur lub inny z alu miskami i drążoną osią.

Ogólnie chodzi o możliwość całkowitego rozebrania i wagę. 

Napisano

Pomóżcie.

Padło mi łożysko, nie mogę jeździć. Próbowałem rozebrać mój stary suport neco, ale nie mogę wybić jednego łożyska.

Muszę kupić nowy i chciałbym porządny, lekki i rozbieralny, żeby w przyszłości była możliwość wymiany samych łożysk.

• Mod Team
Napisano

Nooo jeżeli chodzi o kwadrat to chyba masz za wysokie wymagania. Chcesz porzadny, to kup najtańszy np FSA, i dokup do niego wypasione łożyska. Suport dość lekki ok 270g a z porządnymi łożyskami powinien długo jeździć.

Napisano

Nie mam dużych wymagań :D

Mój obecny Neco waży 316 g., a można kupić takie o wadze ok. 240, a nawet mniej.

Przede wszystkim chodzi o drążoną oś, aluminiowe miski i możliwość wymiany samych łożysk. I żeby te łożyska były standardowe.

W moim Neco łożyska mają oznaczenie 6002-10L-2RS i wymiary 31x16x10, a standardowe łożyska o takim symbolu mają wymiary 30x15x8.

Po wizycie w sklepie z łożyskami okazało się, że moje łożyska mają wymiary w calach i można kupić, ale są na zamówienie i kosztują ok. 40 zł/szt. :wallbash:

Przeszedłbym na HTII, ale szkoda mi moich korb, bo blaty mają przejechane ok. 4000 km i są jeszcze w bdb stanie.

Myślałem o kupnie samych ramion i przełożeniu blatów, ale ceny samych ramion, nawet używanych są niewiele niższe od całych nowych korb.

• Mod Team
Napisano

Drążone ośki to chyba tylko tytanowe obecnie zastanie ... a to tanie nie jest. Jest to dostępne ale w Polsce raczej średnio i jest to drogie. To co napisałem będzie w miarę lekkie, a przy cenie 20zł można raz na sezon nawet kupować. Albo wymienić łożyska.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...