Skocz do zawartości

[napęd] Wymiana kasety,łańcucha, zębatek i przerzutki

maciej1408

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz 2 opcje:

- pierwsza - jak pisałem wcześniej, idź z korbą (albo swoim oryginalnym blatem) do jakiegoś serwisu może będą mieli jakieś stare zjechane blaty shimano "na złom" to sobie przymierzysz,

- druga - poproś sprzedawcę albo kogoś kto akurat upgrejduje swój osprzęt shimano, żeby Ci obrysował blat na kartce potem zeskanował i przesłał - wydrukujesz i przymierzysz do swojego starego blatu, (możesz poprosić pomocniczo, żeby ta osoba zaznaczyła też odcinek np 10 cm żebyś przy wydruku łapał skalę).

Akurat blat ALIVIO powinien być uniwersalny bo nie ma żadnych udziwnień - jest dosyć płaski i ma ramiona montarzowe do pająka dosyć standardowe (bez skosów, zaokrągleń itp)

Napisano

Dzięki wielkie, ale jednak po dłuższych przemyśleniach zdecydowałem się na nową korbę, ta przyda mi się do innego roweru a jednak w najlepszym stanie nie jest :-)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Cześć, po krótkiej przerwie nadszedł czas na kupno pierwszych części i teraz pytanie. Zakupiłem korbe deore 175 mm tylko że trochę nie przemyślałem sprawy i mam 48x36x26. Czy bez problemu będzie pasowała przerzutka slx, kasetka hg50 ? Niestety trochę zrypałem sprawe, no ale cóż, korba już leży w domu i raczej nie mam możliwości wymiany..

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...