Skocz do zawartości

[Pedały] która z trzech opcji będzie najlepsza

Maciek226

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Maciek226 a rozbierałeś te pedały, co się dokładnie stało? Napisałeś tylko że łożysko nierówno pracuje co rozumiesz przez to dokładniej? ;) 

Napisano

Koledzy ,widzę że temat się "rozgrzewa",nie mam propozycji które ewentualnie pedałki byłyby dla autora tematu lepsze,ale sam używam od tego sezonu 540-stki i jestem super zadowolony(prawie 4kkm) ijak nowe udeżyłem w ramię to obróciły się pół obrotu i po sezonie jest tak samo.Proszę o radę jak często należy przesmarować łożyskowanie pedałów?

Napisano

Maciek226 a rozbierałeś te pedały, co się dokładnie stało? Napisałeś tylko że łożysko nierówno pracuje co rozumiesz przez to dokładniej? ;)

rozkręciałem pracują jakby miały wżery na bieżniach , rozkręciłem bieżnie bez widocznych ubytków ,

Napisano

Obejrzyj kulki. Prawdopodobnie są odkształcone. Jeżeli tak się stało, wystarczy wymienić je na nowe. A tak na marginesie powiem, że wiedziony doświadczeniem nie kupiłbym drugi raz pedałów z jednym łożyskiem uszczelnionym i tuleją. Po prostu denerwuje mnie jak mam jakieś luzy, a te w takiej konfiguracji są nieuniknione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...