Rogo Napisano 22 Grudnia 2013 Napisano 22 Grudnia 2013 Witam Ostatnio wymieniałem w swoim rowerze kasete na CS-5700 i łańuch conneX 10S8 10s. Oczywiście kaseta i łańcuch są nowe. Sprawa wygląda tak ,że na dwóch najmniejszych koronkach na kasecie łańcuch przeskakuje lub się ślizga przy mocnym ciśnięciu w pedał. Pozostałe tryby chodzą dobrze. Jak myślicie co to może być ? wadliwe koronki na kasecie ,czy może przerzutkę trzeba ustawić na nowo. Czekam na odpowiedzi, dzięki
seraph Napisano 22 Grudnia 2013 Napisano 22 Grudnia 2013 Dobrze założyłeś spinkę? W connexach jest kierunkowa.
kilosera Napisano 22 Grudnia 2013 Napisano 22 Grudnia 2013 A może łańcuch nie ślizga się na kasecie ale na tarczy korby? Sprawdź czy tak samo zachowuje się na wszystkich tarczach - jeśli tylko na jednej, tarcza do wymiany
Rogo Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Napisano 22 Grudnia 2013 No jak by się miał ślizgać na korbie to by było bez znaczenia na jakim trybie pracuje na kasecie .no nie ? A ślizga się tylko na dwóch najmiejszych trybach na kasecie bez względu na to jaki jest tryb na korbie. Co do tej spinki to jeszcze zobacze, ale niwidziałem tak ,żeby były narysowane jakieś strzałki czy coś co by pokazało w którym kierunku monotować.
Mod Team michuuu Napisano 22 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 22 Grudnia 2013 niwidziałem tak ,żeby były narysowane jakieś strzałki czy coś co by pokazało w którym kierunku monotować. Bo strzałek nie ma ale w instrukcji wyraźnie jest opisane jak spinka ma być założona. Stawiam właśnie na tą przyczynę .
kilosera Napisano 22 Grudnia 2013 Napisano 22 Grudnia 2013 Można jeszcze dla pewności przeliczyć oczka w łańcuchu - może jest zwyczajnie za długi
Mod Team Puklus Napisano 23 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 23 Grudnia 2013 Nawet za długi łańcuch nie powinien skakać przy spokojnej jeździe. To albo spinka albo początkowe problemy które znika po ok 200km.
Rogo Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Napisano 25 Grudnia 2013 Witam zdjełem łańcuch i założyłem go odwrotnie i teraz chodzi jak trzeba
mklos1 Napisano 26 Grudnia 2013 Napisano 26 Grudnia 2013 Łańcuch nie jest kierunkowy, więc musiałeś zrobić coś jeszcze...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.