Skocz do zawartości

[Napęd] Łąńuch przeskakuje po wymianie

Rogo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio wymieniałem w swoim rowerze kasete na CS-5700 i łańuch conneX 10S8 10s. Oczywiście kaseta i łańcuch są nowe.

Sprawa wygląda tak ,że na dwóch najmniejszych koronkach na kasecie łańcuch przeskakuje lub się ślizga przy mocnym ciśnięciu w pedał.

Pozostałe tryby chodzą dobrze.

Jak myślicie co to może być ? wadliwe koronki na kasecie ,czy może przerzutkę trzeba ustawić na nowo.

Czekam na odpowiedzi, dzięki

Napisano

A może łańcuch nie ślizga się na kasecie ale na tarczy korby? Sprawdź czy tak samo zachowuje się na wszystkich tarczach - jeśli tylko na jednej, tarcza do wymiany   

Napisano

No jak by się miał ślizgać na korbie to by było bez znaczenia na jakim trybie pracuje na kasecie .no nie ?

A ślizga się tylko na dwóch najmiejszych trybach na kasecie bez względu na to jaki jest tryb na korbie.

Co do tej spinki to jeszcze zobacze, ale niwidziałem tak ,żeby były narysowane jakieś strzałki czy coś co by pokazało w którym kierunku monotować.

• Mod Team
Napisano

niwidziałem tak ,żeby były narysowane jakieś strzałki czy coś co by pokazało w którym kierunku monotować.

Bo strzałek nie ma ale w instrukcji wyraźnie jest opisane jak spinka ma być założona.

Stawiam właśnie na tą przyczynę .

• Mod Team
Napisano

Nawet za długi łańcuch nie powinien skakać przy spokojnej jeździe. To albo spinka albo początkowe problemy które znika po ok 200km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...