szymiii Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Cześć. wiem, że temat był wałkowany dziesiątki razy, ale zbliżają się Święta - wymyśliłem, że kumpel dostanie ode mnie swoje pierwsze pedały spd. Ma chłopak ambicję, żeby nazywać się kolarzem górskim, ma górski rower (kupiony z premedytacją a nie "bo modne"), ale w centralnej Polsce poza kilkoma lasami na pagórkach etc. gór co do zasady nie ma. Zresztą sami wiecie... Jeździ więc po wertepach, lasach, ale i 80 km po drogach polnych i asfalcie mu się zdarzy. Do sklepu po bułki nie jeździ, po miejskich ulicach też nie. W lecie robi około 1000 km... I kiedyś mi powiedział, że chciałby sobie spd sprawić. Jakie macie pomysły? Na pedały (buty niech sobie kupuje sam) chciałbym wydać ok. 150 zł. Tylko te pedały muszą być deore i wyżej (jeśli Shimano; inaczej wyszedłbym na ubogiego krewnego, jeśli byłaby niższa klasa). Proszę, nie krytykujcie go, że spd to w jego przypadku bzdura etc. Jak chłopak chce - niech ma!
Jaca911 Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Jak mają być shimano i za 150zł to trzeba brać SPD M540 - nie ma tu żadnej filozofii
Mod Team Maniak Napisano 3 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2013 PD-M540 nawet za większe pieniądze nic lepszego nie wymyślono.
szymiii Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Napisano 3 Grudnia 2013 Jesteście jednomyślni - dzięki zatem za szybką pomoc. Jak radzicie, tak zrobię. Jeszcze raz wielkie dzięki!
Luk33 Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Ja bym sprawił mu M520 i dołożył 50 zł do butów.
Mod Team Maniak Napisano 4 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2013 A potem dokładał 20zł do klucza potrzebnego do rozebrania i przesmarowania łożysk? W 540 wystarczy zwykły płaski klucz a i plastik nie razi w oczy. 520-stki mimo zastosowania teoretycznie lżejszego plastiku wazą 373g a w pełni metalowe 540-stki 348g. Nie wspomnę już o tym ze 540-stki mają potencjał tuningowy do ok 310-320g, czyli na poziomie xtr'a.
szymiii Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Napisano 4 Grudnia 2013 Na chwilę przed odpowiedzią @Luk33 zamówiłem 540-ki. Dzięki Wam za pomoc! Dostałem info, że towar jeszcze dziś będzie wysłany. Mam nadzieję, że mu przypadną do gustu
Luk33 Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 A potem dokładał 20zł do klucza potrzebnego do rozebrania i przesmarowania łożysk? W 540 wystarczy zwykły płaski klucz a i plastik nie razi w oczy. 520-stki mimo zastosowania teoretycznie lżejszego plastiku wazą 373g a w pełni metalowe 540-stki 348g. Nie wspomnę już o tym ze 540-stki mają potencjał tuningowy do ok 310-320g, czyli na poziomie xtr'a. Mnie akurat razi wąska ośka 540. Kluczyk to koszt 10 zł w stacjonarnym. Kluczyk przydatny w przypadku posiadania pedałów szosowych. Przy ewentualnym zakupie nowej drugiej pary pedałów mamy już oszczędność 100 zł, czyli trzecia para 520 za free. Waga 20 g to w moim przypadku powoduje uśmiech na twarzy, ale oczywiście, co kto lubi.
Mod Team Maniak Napisano 4 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2013 Rower składa się powiedzmy z mniej więcej 20-30 części, zależy jak dzielić, dodaj sobie na każdej po te 20g, mniejsza o to, jak kto woli. Ale po co montować kowadła. Plastikowa tulejka w 520 dostaje po czasie luzów, chcesz mogę Ci wysłać jeden zajechany komplet do obejrzenia, w 540 to nie grozi bo tuleja jest aluminiowa, prędzej skończy się łożysko niż się to rozleci. Natomiast ta wąska ośka ma większą wytrzymałość od tej 520, tak przynajmniej mówią stare katalogi shimano gdzie podawano taki parametr, poza tym ośka 520 jest podobnej grubości w najważniejszych miejscach, jedyna różnica w tym że wchodzi bardziej w korpus. Jeśli natomiast mowa o pedałach szosowych, te skręcane na ten kluczyk cierpią na podobne bolączki, bo plastikowa płytka na której podpiera się blok szybko się odgniata i pedały dostają luzu, jak chce się mieć coś trwałego należy szukać pedałów z metalowym "okuciem" które w większości są już skręcane jak 540-stki, więc to tylko pozorna oszczędność. Ja wolę kupić coś porządnego niż tańsze a 2 razy. Pozdr
Piksel Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 PD-M540 nawet za większe pieniądze nic lepszego nie wymyślono. Wymyślono, M970, ale zarówno z cena jak i dostępnością jest mocno średnio.
Mod Team Maniak Napisano 4 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2013 A to tak... ale cena razy 3 przynajmniej, a dostać nowe to sztuka. Sam dzisiaj był przygarnął ze 2 komplety w miejsce 980
Nastar Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 540-stki mają potencjał tuningowy do ok 310-320g, czyli na poziomie xtr'a. Mam nowiutkie M780. Też mają ten potencjał ? Jakieś szczegóły ? :-)
Mod Team Maniak Napisano 5 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2013 Jak są nowe to nie ruszaj , możliwe że mają. Stare obite 540-stki wziąłem pod szlifierkę, szczególnie wszystkie stalowe elementy, części zatrzasku podszlifowałem na wzór xtr'a dosłownie ze zdjęciem w ręku, wycieniowałem ośki w trzpieniach sprężyn itp, na każdym drobnym elemencie urwałem parę gramów i aż doszedłem do wagi xtr'a pedały jeżdżą do dzisiaj. Zero negatywnych skutków, tego zabiegu, wizualnie tylko na plus w porównaniu z obitą wersją. Poniżej fotki z pierwszego podejścia i rezultat 329g i bardzo bezpieczne ilości wybranego materiału, podejście drugie zaowocowało wagą 314g ale dałem sobie spokój z wykończeniem więc nie robiłem fotek:
Nastar Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Cholera, niezły hardcore :-) Oczywiście odpuszczam :-)
Mod Team Maniak Napisano 5 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2013 Tak myślałem Potraktowałem to jako zabawę ze zmęczonymi pedałami a wyszło mi coś fajnego, co ważne niezawodnego, więc jak ktoś miałby ochotę się bawić mogę podrzucić instrukcję co i jak.
Luk33 Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Potencjał tuningowy heh zapomniałeś o zdarciu farby z ośki. 1g mniej. Człowiek też ma taki potencjał, może sobie włosy ściąć na 0. ale i tak szacunek, nie ma to jak hobbysta poświęcający się swojemu hobby całkowicie, nawet jeśli czasami nie idzie to w parze z racjonalizmem.
Mod Team Maniak Napisano 5 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2013 Ośka jest oksydowana a nie malowana, więc nie waży. Wbrew pozorom podszedłem do tematu bardzo racjonalnie. Celem było osiągnięcie parametrów xtr'a który wewnętrznie niczym się nie różni od 540, jedynie zewnętrzne cieniowanie sprawia że jest lżejszy. Oczywiście wątek raczej do działu mania lekkości ale chciałem tylko pokazać jak wygląda ów potencjał.
lll Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Czy faktycznie 540 mają co najmniej dwukrotnie większą żywotność niż 520? W cenie 540 można mieć dwa komplety 520.
Mod Team Maniak Napisano 5 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2013 Aż tak dobrze niema, na pewno są żywotniejsze ale czy dwukrotnie, to nie sądzę. Jedne i drugie cechują się dużą trwałością. Do zakupu 520 (90zł), trzeba doliczać 10-20zł na nieszczęsny kluczyk do ośki, jeśli jeździ się w błocie to nawet po miesiącu potrzebne jest przeczyszczenie łożyska albo skasowanie luzu więc, to w najlepszym razie wypada 100-110zł max, 540 to 140zł. Więc jakby nie patrzył 2 kompletów za tą cenę nie kupisz.
Sol Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 PD-M540 nawet za większe pieniądze nic lepszego nie wymyślono. Bold statement jak mówią Eskimosi. Wymyślono i nazywa się Time. Aczkolwiek w budżetowych klikach dominacja Shimano jest niezaprzeczalna.
Mod Team Maniak Napisano 5 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2013 Po przygodach z szosowymi time'ami i ich żałosną trwałością (model za katalogowe 1500zł padł po niecałym sezonie), przeszła mi ochota inwestowanie w ich wyroby ale może i faktycznie modele do mtb są warte grzechu. Najtańsze time atac alium to 180zł i 410g wagi, trochę średno kusząca oferta.
Sol Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Ok, ale jedna przygoda z Time to trochę za mało żeby stawiać Shimano na piedestale. Z resztą oni sami mieli problemy jakościowe ze swoją topową serią. Z resztą - pomijając trwałość - wybór pedałów to kwestia mocno subiektywna, bo wynikająca z upodobań. Dla mnie nie ma przyjemniejszego systemu wpinania niż ten w Time, tudzież podoba mi się ich wygląd. O Shimano nie mogę tego powiedzieć. Ale tak jak mówiłem, w niewielkim budżecie trudno ich przebić. Wyżej natomiast można dyskutować długo i namiętnie - i zazwyczaj bezcelowo, bo nie ma czegoś takiego jak najlepsze pedały, tak samo jak nie ma najlepszej zawiechy czy najlepszego roweru
lll Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Aż tak dobrze niema, na pewno są żywotniejsze ale czy dwukrotnie, to nie sądzę. Jedne i drugie cechują się dużą trwałością. Do zakupu 520 (90zł), trzeba doliczać 10-20zł na nieszczęsny kluczyk do ośki, jeśli jeździ się w błocie to nawet po miesiącu potrzebne jest przeczyszczenie łożyska albo skasowanie luzu więc, to w najlepszym razie wypada 100-110zł max, 540 to 140zł. Więc jakby nie patrzył 2 kompletów za tą cenę nie kupisz. 520 można dostać już za 70, widziałem kiedyś nawet za 60. Kluczyk od znajomego za przysłowiowe piwo, w sklepie maksymalnie 10zł czyli dwa komplety i klucz 150zł. Kupić można tylko czy się opłaca.
Mod Team Maniak Napisano 5 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2013 Kiedyś to i 540-stki po 110zł kupowałem Kryzys mamy panie, kryzys. Na siłę nie przekonuję do wyższego modelu ale mam awersję do plastiku, szczególnie w takim miejscu. Uważam że shimano są po prostu bardzo dobre, może nie najlepsze ale na pewno warte swojej ceny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.