kundello Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Ósemka ma tańsze łańcuchy, około 20zł na sztuce Dlatego można się zastanowić, gdy ktoś robi duże przebiegi, bo wtedy można sporo zaoszczędzić na napędzie.
Mod Team Puklus Napisano 1 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2013 I dlatego ja takie właśnie łańcuchy stosuje w napędach 9s
crupez Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 @@Puklus, i działa bezproblemowo ?? PS do autora tematu http://www.forumrowerowe.org/topic/150005-manetki-shimano-sl-m430-3x9-kpl/
Mod Team Puklus Napisano 1 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2013 Jak by nie działało to bym nie jeździł
crupez Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Kurdę kusi cena Connex'a 8 rzędowego... Muszę przełożyć od znajomego łańcuch i zobaczyć jak to działa, bo jakoś wierzyć mi się nie chce Wiem, żę to tylko 0,3mm różnicy, ale obawy mam "Często poruszanym problemem jest możliwość stosowania 8-o rzędowego łańcucha do napędów 9-o rzędowych. Niestety taka możliwość praktycznie nie istnieje, ponieważ w kasetach 9-o rzędowych odstęp pomiędzy sąsiednimi trybami jest mniejszy niż w przypadku kaset 8-o rzędowych. Z tego też powodu szerszy łańcuch zaczepiałby o sąsiedni (większy) tryb kasety uniemożliwiając prawidłową pracę całego napędu." bike.pl
kasperek Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Nie ma się czego bać. Przeczytaj na spokojnie ten wątek z naszego forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/128950-kompendium-kompatybilnosc-napedow-6-11s/ Cytujesz serwis, który dziś w zasadzie jest już martwy. Zastanawia mnie czasem jak to jest, że dalej ma miejsce na serwerach, bo w zasadzie nie ma już użytkowników. Co lepsi uciekli z niego dawno dawno, a teraz jest tam tylko spam i mnóstwo nieaktualnych danych.
Mod Team Puklus Napisano 2 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2013 Kurdę kusi cena Connex'a 8 rzędowego I właśnie już drugą kasetę xt zasilam takim czainem Niestety taka możliwość praktycznie nie istnieje, ponieważ w kasetach 9-o rzędowych odstęp pomiędzy sąsiednimi trybami jest mniejszy niż w przypadku kaset 8-o rzędowych. Z tego też powodu szerszy łańcuch zaczepiałby o sąsiedni (większy) tryb kasety uniemożliwiając prawidłową pracę całego napędu." Uwielbiam ludzi którzy prawią morały jak by mieli profesora a nawet nie weźmie jeden z drugim suwmiarki i nie zmierzy ...
crupez Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Fajne info na początek dnia. Dzięki Panowie Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Roonin Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 No nie tak na początek dnia bo już w Piątek ci pisałem że jeśli łańcuch masz nie zużyty to może zostać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.