Skocz do zawartości

[napęd] Zmiana z 3x8 na 3x9.

Winnicki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kurdę kusi cena Connex'a 8 rzędowego... Muszę przełożyć od znajomego łańcuch i zobaczyć jak to działa, bo jakoś wierzyć mi się nie chce :P Wiem, żę to tylko 0,3mm różnicy, ale obawy mam :P

"Często poruszanym problemem jest możliwość stosowania 8-o rzędowego łańcucha do napędów 9-o rzędowych. Niestety taka możliwość praktycznie nie istnieje, ponieważ w kasetach 9-o rzędowych odstęp pomiędzy sąsiednimi trybami jest mniejszy niż w przypadku kaset 8-o rzędowych. Z tego też powodu szerszy łańcuch zaczepiałby o sąsiedni (większy) tryb kasety uniemożliwiając prawidłową pracę całego napędu."

bike.pl

Napisano

Nie ma się czego bać. Przeczytaj na spokojnie ten wątek z naszego forum:

http://www.forumrowerowe.org/topic/128950-kompendium-kompatybilnosc-napedow-6-11s/

Cytujesz serwis, który dziś w zasadzie jest już martwy. Zastanawia mnie czasem jak to jest, że dalej ma miejsce na serwerach, bo w zasadzie nie ma już użytkowników. Co lepsi uciekli z niego dawno dawno, a teraz jest tam tylko spam i mnóstwo nieaktualnych danych.

• Mod Team
Napisano

Kurdę kusi cena Connex'a 8 rzędowego

I właśnie już drugą kasetę xt zasilam takim czainem :P

Niestety taka możliwość praktycznie nie istnieje, ponieważ w kasetach 9-o rzędowych odstęp pomiędzy sąsiednimi trybami jest mniejszy niż w przypadku kaset 8-o rzędowych. Z tego też powodu szerszy łańcuch zaczepiałby o sąsiedni (większy) tryb kasety uniemożliwiając prawidłową pracę całego napędu."

20121214127.jpg

Uwielbiam ludzi którzy prawią morały jak by mieli profesora a nawet nie weźmie jeden z drugim suwmiarki i nie zmierzy ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...