Skocz do zawartości

[piasta] moze cos zamiast XT :>

mewes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Moja piasta LX-konkretnie bebenek-po roku jazdy wlacznie z zima zaczyna odmawiac wspolpracy, a ciagle podlewanie bebenka benzyna ekstrakcyjna staje sie malo przyjemne wiec chyba jestem zmuszony do wymiany...Jak ze mam zalozenie ze ponizej XT juz schodzic nie bede (staram sie dbac o swoje nerwy:)) mam pytanko-czy warto i czy mozna kupic cos innego/lepszego w cenie zblizonej do XT.

Pozdrawiam.

Napisano

XT mialem ponad rok teraz ma ja nowy wlasciciel przed sprzedaza byla smrowana dwa razy stan wewnetrzny oceniam na 4+ tak na moje oko bebenek mnie nie zawiodl nigdy ale....mialem wersje pod V-ki teraz pod tarcze kupuje i zamowilem DT cerit roznica jest okolo 100zł ale Cerit na V-ki powinien byc okolo 50zł drozszy :) ewentualnie zastanawialem sie na xtr(zamiast tamtego XT) bo byl u mnie za 300zł do kupienia ale.... 300 to nie 180 jednak :) w sumie wkurzalo mnie w XT to podejscie shimano ze zeby rozebrac piaste potrzeba te glupie plaskie klucze bo zwykle nie podejda pozatym moge ja polecic ale sadze ze po calorocznej jezdzie i tak poweidzmy 5000km to 2 przeglady jej sie sprzydadza jak nic-generalnie lepiej czesciej niz rzadziej kontrolowac to jak sie os kreci ja tak mialem ze najpierw nic nic przez 7-8 miesiecy i przestalem sprawdzac to potem jak sprawdzilem to dramat ale na szczescie w srodku nie bylo zniszczen :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tez sie zastanawiam nad ta XT pod V-ki,ale potrzebuej srebrna,ciezko znalesc,ale to juz maly problem. Chodzi o to,czy bedzie wytrzymała.

W szafie lezy i czeka nowa SRAM 7.0, nie wiem,czy kupowac XT,czy zalozyc tego SRAM'a...

Napisano

Tez sie zastanawiam nad ta XT pod V-ki,ale potrzebuej srebrna,ciezko znalesc

dziwne, jak ja szukalem czarnej to nikt nie mial - kupilem srebrna i nie zaluje.

Napisano

Srebrne sa na cykloturze za 139zl...A ja sie zastanawiam nad maszynowkami-ale ciezko dostac cos dobrego w tej cenie.

A jak sie bebenek w tym XT spisuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...