BaoBao Napisano 11 Listopada 2013 Autor Napisano 11 Listopada 2013 może powiem tak, jak rozkręciłem raz to nie było tych małych śrutów czyli gdzieś w środku muszą być. Nie wiem liczyłem 2 razy i 12 wyszło xD
dzemi15 Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 Patrząc od przodu masz: 1. Kasete :http://www.alerower.pl/galerie/k/kaseta-shimano-deore-lx_1855.jpg czy 2. Wolnobieg: http://www.cyclosport.pl/uploads/images/wolnobieg.jpg
BaoBao Napisano 11 Listopada 2013 Autor Napisano 11 Listopada 2013 Odkręca mi się wierzch czyli to musi być kaseta. Tak to na pewno kaseta. Muszę jutro skoczyć na strych i zobaczyć czy mam jeszcze kasetę z koła, które miałem w rowerze od początku, bo niestety na naszych polskich drogach pękła mi rawka
BaoBao Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 Kupiłem łańcuch dzisiaj w rowerowym. Zapłaciłem 22zł. No i stało się to czego się i obawiałem Łańcuch wręcz "wypluł" moją kasetę :/ Nie przyjął jej. A miałem koło z dobrą kaseta i wystarczyło przełożyć to zapodziało mi się ono. Jak coś się zepsuje to wszystko na raz...
dzemi15 Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Pewnie kaseta tez jest nieźle zajechana.
BaoBao Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 To może ja się nią pochwale zaraz dam zdjęcie
seraph Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 No jasne, że się da. Musisz ją tylko rozdzielić wszystkie zębatki, zaopatrzyć się w okrągły pilnik 8 mm i zanurzyć się na dłuższą chwilę w temacie szlifowania kaset. Potem, tylko zębatki mocujemy kolejno w imadle i ogień A jeśli nie masz na zabawę ochoty, to kolega wyżej kasetę polecił 7 rzędową. Wystarczy klucz i wymiana. Z nowym łańcuchem się zgra na pewno tylko nowa kaseta, bo to jeśli wymieniłeś sam łańcuch to nie miało prawa zadziałać
BaoBao Napisano 13 Listopada 2013 Autor Napisano 13 Listopada 2013 Jest coś w stylu poradnika jak rozebrać kasetę? Nie chce na siłę tego robić bo pewnie jest sposób. Gdzie (w których miejscach) dokładnie piłować żeby uzyskać efekt "renowacji". No i na koniec, jak to złożyć do kupy? ps. Co jeśli nie mam pilnika okrągłego?
Mod Team Puklus Napisano 13 Listopada 2013 Mod Team Napisano 13 Listopada 2013 No jasne, że się da. To napisałem tak ... humorystycznie bardziej Jednak zabawy odmawiać nie wolno ... skoro chce sie bawić w szlif mastera to proszę bardzo http://www.forumrowerowe.org/topic/134791-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu/ powinno rozjaśnić sprawę. Jak nie mamy okrągłego pilnika to bierzemy swoje 4 litery do sklepu i kupujemy albo maścimy maszynowo jak to ja opisywałem wielokrotnie.
seraph Napisano 13 Listopada 2013 Napisano 13 Listopada 2013 A ja potwierdziłem, że się da, ale nie napisałem, że to ma sens Kiedyś udało mi się raczej tak dla "treningu" wyszlifować jeszcze bardziej zjechany wolnobieg (na 5 i 6 to się bałem, że mi zębów braknie) i ze starym łańcuchem całą zimę przejeździłem. Nie mam pojęcia też czy nowy łańcuch by się nie obraził gdybym chciał, aby się na tym ułożył.
BaoBao Napisano 13 Listopada 2013 Autor Napisano 13 Listopada 2013 Dobra na razie rower stoi rozebrany w garażu. Brak środków na kasetę, będę mieć to kupię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.