mikolajpod Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Pytanie jak w temacie. Czy warto dokładać do manetek X0 czy wystarczające są X9? Jest duża różnica w działaniu? Tylko proszę nie używać słowa sh*tmano w tym temacie bo dostanę palpitacji serca Jednak dwa rozpieprzone XT Shadow plus po małej jednej glebie to delikatna przesada. Tak samo jak regulowanie tego co 2 miesiące i luzy po pół sezonu. Jestem na tyle poirytowany, że jestem gotów wymienić praktycznie nowe manetki XT byle tego nie widzieć w moim rowerze Z tego co kojarzę w działaniu przerzutka X9 nie różni się praktycznie wcale od X0, dobrze myślę? Tylko jak z tymi manetkami?
Mod Team Puklus Napisano 31 Października 2013 Mod Team Napisano 31 Października 2013 Jeżeli chodzi o gripy różnicy praktycznie nie ma jeżeli o trigerry to nie wiem
mikolajpod Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 Właśnie z przyzwyczajenia raczej wezmę triggery. Popełniam błąd?
Piksel Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Mnie w X9 przeszkadza zbyt duże wychylenie dźwigni, no nie ma cudów, X0 jest wyraźnie lepsze, dużo bardziej precyzyjne, jak tylko masz możliwość to bierz X0.
mikolajpod Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 A jest warte 300 zł więcej?
tobo Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Pytanie czy takie dzialanie jest warte DLA CIEBIE 300 zl wiecej. X0 chodzi "pod palcem" inaczej, bardziej zdefiniowanie.
mikolajpod Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 o ile X9 mogę przetestować u znajomego to do X0 niestety nie mam dostępu.
COOLoo Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Jeżeli chodzi o gripy różnicy praktycznie nie ma jeżeli o trigerry to nie wiem Z tego co wiem to nie ma gripa X9 na 10 biegów. Moim zdaniem warto dopłacić do gripa X0. Trigger X0 chodzi bardziej zdecydowanie i mniej delikatnie niż X9. W X9 10s jest długi ruch dźwigni, więc jak masz krótsze palce to nie polecam.
Mod Team Puklus Napisano 31 Października 2013 Mod Team Napisano 31 Października 2013 Być może nie ma, nie śledzę wszystkiego, ale przy 9 rzędach nie było znaczącej różnicy, poza wyglądem i gumą. No ale skoro nie ma to zostają trigery lub X0. W grupie X0 bodajże wprowadzono łożyska kulkowe na których obraca się całość ... z opinii użytkowników nie ma za bardzo różnicy w działaniu i sam fakt jest jak by przerostem formy nad treścią.
Nastar Napisano 1 Listopada 2013 Napisano 1 Listopada 2013 Tak samo jak regulowanie tego co 2 miesiące i luzy po pół sezonu. Sorry za OT ale swoich SLX-ów nie dotykałem przez ponad 1,5 sezonu i jest OK. Wiem, że zależy od intensywności użytkowania ale 2 m-ce to i tak ciut za mało jakby...
mikolajpod Napisano 1 Listopada 2013 Autor Napisano 1 Listopada 2013 no a jednak rozregulowuje się strasznie szybko
mikolajpod Napisano 1 Listopada 2013 Autor Napisano 1 Listopada 2013 udało się dorwać X0 niewiele drożej od X9 więc już problem rozwiązany
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.