Skocz do zawartości

[manetki 10s] Sram X9 czy dopłacać do X0?

mikolajpod

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie jak w temacie. Czy warto dokładać do manetek X0 czy wystarczające są X9? Jest duża różnica w działaniu? Tylko proszę nie używać słowa sh*tmano w tym temacie bo dostanę palpitacji serca :D Jednak dwa rozpieprzone XT Shadow plus po małej jednej glebie to delikatna przesada. Tak samo jak regulowanie tego co 2 miesiące i luzy po pół sezonu. Jestem na tyle poirytowany, że jestem gotów wymienić praktycznie nowe manetki XT byle tego nie widzieć w moim rowerze ;) Z tego co kojarzę w działaniu przerzutka X9 nie różni się praktycznie wcale od X0, dobrze myślę? Tylko jak z tymi manetkami?

Napisano

Jeżeli chodzi o gripy różnicy praktycznie nie ma jeżeli o trigerry to nie wiem

Z tego co wiem to nie ma gripa X9 na 10 biegów.

Moim zdaniem warto dopłacić do gripa X0. Trigger X0 chodzi bardziej zdecydowanie i mniej delikatnie niż X9. W X9 10s jest długi ruch dźwigni, więc jak masz krótsze palce to nie polecam. 

• Mod Team
Napisano

Być może nie ma, nie śledzę wszystkiego,  ale przy 9 rzędach nie było znaczącej różnicy, poza wyglądem i gumą. No ale skoro nie ma to zostają trigery lub X0. W grupie X0 bodajże wprowadzono łożyska kulkowe na których obraca się całość ... z opinii użytkowników nie ma za bardzo różnicy w działaniu i sam fakt jest jak by przerostem formy nad treścią.

Napisano

Tak samo jak regulowanie tego co 2 miesiące i luzy po pół sezonu.

Sorry za OT ale swoich SLX-ów nie dotykałem przez ponad 1,5 sezonu i jest OK. Wiem, że zależy od intensywności użytkowania ale 2 m-ce to i tak ciut za mało jakby... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...