Szymczak10 Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Witam Zainteresowały mnie dwa modele: Kross level A7 2013 i Kross level A6 2014 Oba są mniej więcej cenowo takie same. Który wybrać?
Davken Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Ja bym nie kupował żadnego (ta a7 lepsza od a6 jeśli chodzi o osprzęt) Lepiej wybrac coś innego-lepszego, z lepszą ramą, leszpym osprzętem i pewniejszą gwarancją. Może coś z rometa "13 np Jolene 1 tylko ciężko bedzie z dostępnościąz ale za 3k powinno sie wyrwac- obniżki na które pozwala Romet (w sklepie maja taka karteczke o ile moga zejsc z ceny na dany model) http://www.romet.pl/Rower,JOLENE_1,10,485,2250,2013.html Albo B'Twin RR 8.1 z decathlona na dożywoce na ramę mostek i sztycę http://www.decathlon.pl/rower-gorski-81-id_8168918.html Oczywiście warto też brać pod uwage pojedyńcze egzemplaże w super wyprzedażowych cenach bo wtedy i te mogą okazać się opłacalne.
Ziemko Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Romet zamiast Kross'a. Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Jeśli chcesz radzić coś faktycznie dla pewniej ramy to podaj takie jak Trek 4700 Disc lub Lepierre Raid 500 czy Mondraker Finalist. Te trzy firmy (a na pewno Trek i Lapierre) spawają swoje ramy tam skąd pochodzą więc jakość jest na wysokim poziomie.
Rulez Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Trek i Lapierre pochodzi z Tajwanu ? : http://www.pinkbike.com/news/Lapierre-Factory-the-land-of-the-Fait-Main-2013.html
Ziemko Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Moja pomyłka. Mimo to zamiast Kross'a wolałbym Lapierre'a od Romet'a
beskid Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 @Ziemko Poniosła cię fantazja zarówno w przypadku Rometa czy Krossa jak i w tych pozostałych przypadkach. A już zwłaszcza z tym Trekiem i "wysokim poziomem" to pojechałeś na całego Każda firma zaliczyła wpadki i każdą ramę można złamać. Ja po prezentacji oferty na przyszły sezon Rometa bym tak nie wybrzydzał.
Davken Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Romet zamiast Kross'a. Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Jeśli chcesz radzić coś faktycznie dla pewniej ramy to podaj takie jak Trek 4700 Disc lub Lepierre Raid 500 czy Mondraker Finalist. Te trzy firmy (a na pewno Trek i Lapierre) spawają swoje ramy tam skąd pochodzą więc jakość jest na wysokim poziomie. To były moje propozycje na które ja w pierwszej chwili przy tym budżecie zwróciłbym uwagę. Podałem te dwa rowery ze względu na ich opłacalność zakupu i nie wiem czemu akurat odpisałeś że chodziło mi tylko pewną ramę. W tym przypadku warto to zauważyć i to właśnie zrobilem- ramy krossa nie są zbyt wybitnie konstruowane, a i ich reklamowanie tez nie jest latwe. Zależy też na czym komu zależy, jedni rower kupują dla dobrej ramy a inni wolą kompromis pomiędzy szkielet a osprzętem.Jeśli chodzi już o dobre ramy to także Kona musi być brana pod uwagę. Ale lepszy RR 8.1 czy a6? (trochę spaźniony ten post bo sie wiele już podzialo odnosnie tego tematu - za długo go pisalem i doszly nowe odp)
Obes Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Na dodatek taki Lapierre nawet nie jest samodzielną firmą, wraz z Hai, Ghostem, Diamondback i innymi należy do Accel Group : http://www.accell-group.com/nl/accell-group.asp Czy lepszy RR 8.1 czy A6 - osprzętem zdecydowanie RR , gwarancją na ramę również , a geometrią to już zależy od preferencji bikera ...
Ziemko Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Na dodatek taki Lapierre nawet nie jest samodzielną firmąA B'Twin to jest skoro jest to marka należąca do Decathlone'u? Mimo to rowery tej marki są całkiem niezłe. W tym przypadku warto to zauważyć i to właśnie zrobilem- ramy krossa nie są zbyt wybitnie konstruowane Dlatego właśnie Bogdan Czarnota, Anna Szafraniec czy Michalina Ziółkowska (o zagranicznych zawodnikach nie wspominając) na nich wygrywają. Bo są niezbyt wybitnie konstruowane.
Tadeus Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Jasne. Bo sportowcom serwuje się w ślepym teście rowery wszystkich marek i oni wybierają na zawody to, na czym się im najlepiej jeździ! Masz chyba trochę za szczerzą i oderwaną od rzeczywistości wizję sponsoringu Raczej liczą się warunki umowy, a sprzęt jest jaki jest
Ziemko Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Jasne. Bo sportowcom serwuje się w ślepym teście rowery wszystkich marek i oni wybierają na zawody to, na czym się im najlepiej jeździ! Masz chyba trochę za szczerzą i oderwaną od rzeczywistości wizję sponsoringu Raczej liczą się warunki umowy, a sprzęt jest jaki jest To są zawodnicy Kross Racing Team i jeżdżą na Levelach B+ i R+ Zdaję sobie sprawę z tego sprawę ze jeżdżą na takich maszynach bo są sponsorowani przez Kross'a. Jednak Oni wygrywają na maszynach firmy którą Wy próbujecie zgnoić wciskając Rometa'a. Pomijam fakt że sam jeżdżę na Levelu B7 a jak niesie forumowa fama ramy modeli Level B pękają najczęściej. Posiadam też Unibike Ekspert 29 i uważam że mimo wszystko Kross ma lepszą geometrię. IMHO mamy temat doboru roweru za 3000 a nie kto zrobi najlepszą osobistą wycieczkę. Ja w tym nie chcę brać udziału.
Tadeus Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Chodziło mi o to, że nie jeżdżą dla Krossa, bo ten produkuje takie superowe rowery. Podpisali umowę to muszą jeździć na tym co jest, najlepiej jak potrafią
Ziemko Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Daruj sobie. @ zamiast tracić czas na forum fanów konkretnych marek, idź do sklepu i przejedź się paroma modelami i kup ten na którym najlepiej ci się jeździ.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.