Skocz do zawartości

[kaseta]

Wafel69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Wymieniam kasetę proszę o pomoc. Kaseta musi być:

- 9 rzędowa

- lekka (np. 11-28)

- każda zębatka musi dać się oddzielić od reszty (łatwe czyszczenie)

- budżet do 250zł

Obecnie mam RAM PG950

Z góry dzięki!

Napisano

Masz raczej jedną z tych lżejszych ósemek jakie są na rynku. Lekka to pojęcie względne - lekkie kasety posiadają wspomnianego pająka, jednak w chwili obecnej nie ma już właściwie takich na rynku.

Napisano

Rozmawiamy o kasecie 9 rzędowej więc od Shimano żadna się nie nadaje. Ta, którą masz obecnie możesz rozebrać więc nie wiem czemu z niej rezygnujesz. Wiele osób tę rozbieralność sobie ceni i gwiżdze na to ile tam sobie warzy. Tym bardziej, że nieżle wygląda i ma to co często brakuje w kasetach SRAM'a czyli jest trwała.

Napisano

Rozmawiamy o kasecie 9 rzędowej więc od Shimano żadna się nie nadaje. Ta, którą masz obecnie możesz rozebrać więc nie wiem czemu z niej rezygnujesz. Wiele osób tę rozbieralność sobie ceni i gwiżdze na to ile tam sobie warzy. Tym bardziej, że nieżle wygląda i ma to co często brakuje w kasetach SRAM'a czyli jest trwała.

A kasety Shimano XT nie mają oddzielnych zębatek.

Wymieniam kasetę bo jest zjechana. Moze być taka sama w sumie tylko SRAM 950 jest około 100g cięższy niż np. SLX 11-28 a staram się odchudzać rower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...