Gość Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Witam! Chciałem się zapytać czy to co napiszę jest wykonalne i czy ktoś tak próbował Mam 2 komplety tarcz jedne (160mm IS) drugie (180mm) Koła mam pod IS a tarcze które chcę zamontować pod Center-lock. Mam taki pomysł żeby rozwiercić nity w tych z centerlockiem i zamontować do swoich kół, mam tylko wątpliwość czy rozstaw otworów będzie taki sam próbował już ktoś tak zrobić? Następnie chciał bym te rarcze 160mm zamontować w tym co zostanie z tarcz pod Center-lock? Czy zrobienie gwintu w otworach na nity, i przykręcenie tarcz to dobry pomysł?
Niszczacyzboze Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Nity mają większy rozstaw niż IS. - Sprawdzałem i sam tak kombinowałem. Robienie gwintu w aluminium jest możliwe, nit jest większy niż śruba M5 i będzie problem z centrowaniem tarczy.
severian Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Przecież to jest niewykonalne.Nity na center locku mają inny rozstaw niż śruby w tarczy International,tu jest bodajże 44 mm.Dziwię się,że komukolwiek przychodzi na myśl by kombinować przy hamulcach.
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2013 Mod Team Napisano 8 Października 2013 Kłaniam, Lepiej zastosuj takiego adaptera: Szacunek... I.
qb41 Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Regulamin forum, pkt 2i - naprawdę trzeba cytować tak duży obrazek? Kolego Ivan powiedz gdzie mogę dostać właśnie taki adapter ? tylko w PL
stefan2810 Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 http://allegro.pl/adapter-shimano-sm-rtad05-z-center-na-6srub-od-cdk-i3604256977.html
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2013 Mod Team Napisano 8 Października 2013 Skucha... Ten tutaj to CL do IS, a ma byc IS do CL. Nie wiem gdzie to kupic w Polsze ale w sumie ja w Polszcze nie mieszkam takze sorry grucha... ... ale z drugiej strony juz od kilku lat zakupy zagramaniczne przestaly byc zbrodnia przeciwko Ustrojowi Ludowemu, takze czas najwyzszy wygladnac z Polskiego Grajdolka Szacunek... I.
Rulez Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Kolego Ivan, obydwa podane adaptery służą do tego samego , tylko w różny sposób jest to zrealizowane ...tarcza IS do piasta CL ... nie ma adaptera tarcza CL do piasty IS ... czyli krótko - można założyć tarczę na 6 śrub do piasty CL, odwrotnie nie ...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2013 Mod Team Napisano 8 Października 2013 Hmmm... No jak tak sobie patrze i szukam to faktycznie chyba dalem sie "zrobic" opisowi. Coz... Me culpa maxima ze rozbudzilem nadzieje... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.