djcrazy Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Witam, dziś byłem w sklepie rowerowym i sprzedawca gorąco polecał mi 29er mój wzrost 185, waga 80kg, ale mam pewne wątpliwości co do niego ponieważ miał ostatnie sztuki modeli, a zastanawiam się czy poprostu nie chciał wcisnąć mi byle czego ;] Oferował model scott scale 970 http://scott.pl/product.php?id_cat=700&id_prod=4504 twierdził że rower jest rowerem 2013 roku i naprawdę ma zadowolonych klientów którzy go kupili, oferował cenę 3000zł, mówić że nawet na maratony się nada ;] Był jeszcze jakis ktm 29er za 3500 ale mówił, że nie warto go brać. Aha i czy w tym scott rozmiar ramy L będzie dla mnie dobra ? I czy warto brać ten rower ?
Rulez Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Po pierwsze drogo, w porównaniu z : http://www.arkus.sklep.pl/rower-scott-scale-970-2013-p-5230.html Po drugie cienki ten amortyzator jak na 29er (w sensie sztywności) ...
djcrazy Napisano 20 Września 2013 Autor Napisano 20 Września 2013 Po pierwsze drogo, w porównaniu z : http://www.arkus.sklep.pl/rower-scott-scale-970-2013-p-5230.html Po drugie cienki ten amortyzator jak na 29er (w sensie sztywności) ... Cene właśnie też zauważyłem, jak zjedzie do 2600 w sklepie to brać ? Pytałem o amortyzator to sprzedawca też bardzo go polecał, że spokojnie wystarczy na długi czas... Ehh widzę że tylko aby sprzedać rower człowiekowi...
Davken Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Z tego co wyczytałem to rower ludzie którzy go kupili bardzo sobie chwalą, mi osobiście też się podoba. Jeśli chodzi o rozmiar ramy to wez ten który najlepiej Ci podpasuje, na którym najlepiej będziesz się czuł. Amor co prawda słaby ale coś za coś Powiedz sprzedawcy prosto w twarz ze chcesz go taniej. Ja tak osobiscie zrobilem i odrazu sie mnie pytano gdzie taka promocje widzialem i w jakich rozmiarach ram (rózniaca tez tak z 500 stow byla jakos) Powiedz ze jak nie tu kupisz to gdzie indziej i taniej, zagniesz tym sposobem sprzedawce Nie daj sie omamic tekstami ze zapłacisz za dojazd i wyjdzie tak samo(albo za kuriera), ze jak kupisz gdzies indziej scotta to u nich nie bedziesz mogl go serwisowac i takie tam... Wtedy zmięknie i zpusci trochę z ceny. Ostro, stanowczo i tyle
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 Właśnie wróciłem ze sklepu, byłem negocjować cenę nawet z kierownikiem, ale chyba za mało jestem obeznany w rowerach żeby ich załamać.. Oferują 2 letnią gwarancję + darmowe przeglądy chcą 3tyś i nic nizej nie zejdą, rozmiar ramy mają L jeździłem nim i wydaję się wygodnie, ale nie ma porównania z XL ;/ Stoi jeszcze trek mamba za 3000 ale ma gorsze graty. Mam dylemat bo naprawdę fajnie mi się nim jeździło przysiadałem się do 26 ale jednak wolę 29, tylko czy na pewno rozmiar L będzie dla mnie dobry przy 185 wzrostu ? I jeżeli bym go kupił to jaki amorek byście polecali wsadzić ?
likabu Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 A byłeś w innych sklepach? Nie możliwe, żebyś miał tylko 1 sklep w mieście. W którymś sklepie zaoferują rabat na 100% ja kupując rower nie musiałem się upominać. Facet od razu powiedział, że mi strzeli ładny rabacik 10%
Darek14 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Przy wzroście 185 cm (i założeniu, że masz nogi normalnej długości) rozmiar L będzie idealny. Do XL nawet nie masz się co przymierzać. Sugeruję kupić w innym sklepie lub wysyłkowo. Przecież 15% rabatu to jest standard w wielu sklepach w sezonie "sprzedażowym". A teraz jest po sezonie. Widać -na podstawie linku- który zamieścił Rulez, za ile można ten rower kupić.
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 No tak, tylko wszystkie w tej cenie są w rozmiarze S, niema mojego rozmiaru. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Darek14 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Jak dobrze poszukasz to chyba gdzieś znajdziesz...
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 Bede szukal, a co z amortyzatorem na jaki wymienić ? Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
beskid Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Kupowanie nowego roweru i wymiana w nim od razu widelca to chory temat za wyjątkiem ewentualnego dogadania się ze sklepem.
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 No tak wlasnie chce zrobic zeby w serwisie odrazu zamienili za doplata. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Rulez Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 To może lepiej od razu szukać Scale 960 ...
opas Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Co do negocjacji - poszukaj tego roweru w innych sklepach i przedstaw konkretnie - "Panie tu i tu za tyle i tyle, jaka jest Pana kontroferta?" Mi tak sprzedawca zszedł z 2260 na 1700" Sezon się kończy, oni będą musieli te rowery magazynować, a i tak na przyszły rok wejdzie nowy model. Nie okazuj napalenia. Powie że nie, podziękuj i powiedz, że skorzystasz z oferty konkurencji
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 A z wlasnego doswiadczenia moze mi ktos powiedziec czy ta cala gwarancja i serwis przydaja sie ? Znam sie na mechanice wiec mysle,ze sam bym ogarnal wsxystko. I jak jest z gwarancja roweru kupowanego z internetu ? Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
likabu Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Gwarancja na rowery zakupione przez internet jest prosta. Jak się coś zepsuje to im odsyłasz. Oczywiście najpierw kontaktujesz się i wysyłasz zdjęcia. Ale ogólnie i tak się opłaca.
Rulez Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 W Scottach potrafi pęknąć rama, więc gwarancja zapewne jest wskazana, no chyba, że sam pospawasz ...
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 To teraz dałeś mi konkretnie do zastanowienia czy go brać czy nie, skoro mówisz że pękają ramy...
beskid Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Czemu tak tylko jeden model?? Nie mają tam na składzie innych propozycji??
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 wyprzedaja kolekcje 2013, stoi jeszcze trak mamba, ktm za 3500 ale nie pamiętam nazwy ale przerzutki ma avilo, i jakieś niższe całkiem modele kótre mnie nie interesują.
Rulez Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 W przypadku pęknięcia ramy podobno wymieniają bez problemu... co do wymiany amora w nowym rowerze, zdecydowanie jednak polecał bym model 960 .
beskid Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Ten Scott za takie pieniądze to naprawdę ciekawa propozycja. Jest bardzo dobrze poskładany osprzętowo. Nawet ten widelec to nie taka padaczka jak się wydaje. Nie można go skreślać bo były przypadki pęknięć ramy. O niczym to w Twoim przypadku nie musi świadczyć. Podejdz do tego jak byś składał rower a tu nie ma gwarancji na nic i się żyje. Też ramy pękają więc się wymienia. To nie jest finansowy koniec świata.
Rulez Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Nic się nie wydaje, widelec przy takiej wysokości i cienkich goleniach jest po prostu wiotki bocznie .
djcrazy Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 Niestety na 960 jeszcze mnie nie stac, ale zawsze moge ten model ulepszyc jedli bedzie potrzeba. No mam dylemat bo jezdzilem dzis mamba i jednak scottem lepiej mi sie jezdzi. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
beskid Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Nic się nie wydaje, widelec przy takiej wysokości i cienkich goleniach jest po prostu wiotki bocznie . @Rulez ale to jest sprzęt do rozpoczęcia przygody z XC. Tu cudów nie będzie zwłaszcza, że oboje znamy przypadki wsadzania jeszcze bardziej wiotkich wideł jak RS z goleniami 28mm. Jak będzie żle z tym widelcem to na pierwszy ogień to właśnie tą cześć trzeba będzie wymienić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.