Dejv47 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Witam, otóż nieubłaganie zbliża się czas wymiany całego kompletu linek i pancerzy w moim rowerze. Planuję dojeździć na obecnych, już dość wyeksploatowanych linkach do końca tego sezonu - dla mnie, pojawienia się pierwszego śniegu na drogach. Nic nie stoi na przeszkodzie by zakupić zestaw linek i pancerzy w najbliższym czasie. Jednak nasuwa się standardowe pytanie: "jakie?" Zastanawiam się nad kupnem gotowych już zestawów. Chciałbym się Was zapytać jakie linki i pancerze polecacie i jakie Wy zakupilibyście do swoich rowerów. Zależy mi na tym, by linki były wytrzymałe i w miarę przystępnej cenie. Powiedzcie mi, czy warto kupować zestaw linek Shimano bądź Sram? Czy jest jakaś odczuwalna różnica między nimi, a chociażby linkami firmy Clarks, Jagwire ? Na co zwrócić uwagę przy zakupie linek ? Wybrać teflonowe, galwanizowane ? Typowe do MTB czy może najzwyklejsze w świecie linki do wszelkiego rodzaju rowerów ? Z góry dziękuję i pozdrawiam!
burz Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Teflon złazi i zapycha pancerze, kup linki szlifowane (firmy nie podpowiem)
OdiLV4 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Ja używam Jagwire kompletu z teflonowymi... Polecam jak najbardziej, jak dla mnie duża zauważalna różnica w porównaniu do zwykłych nierdzewnych... Nie zauważyłem do tej pory by teflon mi się ścierał i zapychał pancerze, jeżeli się dba i z czasu zaopatrzy w dodatkowe smarowanie to jest igła... Bardzo fajną opcją jest dodatkowe uszczelnienie układu, czyli zastosowanie końcówek pancerza z kominem i rurka w miejsce gdzie zawsze linka chodziła bez pancerza, tworzy się tak jakby układ zamknięty... Spotkałem się z opiniami że takową rurkę można zastąpić koszulką termokurczliwą i nie wydawać ogromu pieniędzy na komplet. Sprawdziłem to osobiście i w jednym rowerze zastosowałem ten sposób, a w drugim założyłem wyżej wspomniany komplet Jagwire'a, niestety trick z rurką termokurczliwą nie zdał wcale zadania i znów wymieniłem komplet pancerzy... Moge polecić też firmę UNEX, która za taką cene jest bardzo dobra... Jak na razie sezon wytrzymała i trzyma się dobrze więc zobaczymy co dalej... Pozdrawiam
Rocky98 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Najtańsze jeśli chodzi o cenę to zwykłe pancerze w skepie 3/4 zł za metr starczaja spokojnie na 5 lat przy normalnej eksplatacji .
krokuss0 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Jakośćpancerzy dużo zmienia. Gotowe komplety Shimano to dla mnie abslutne minimum które wkładam do rowerów niskobudżetowych. Polecam Jagwire, względnie Unex. Obecnie mam nieuszczelniane Niro Turbo-Plus, zwykłe linki i chodzi jak masełko.
rzezniol Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Najtańsze jeśli chodzi o cenę to zwykłe pancerze w skepie 3/4 zł za metr starczaja spokojnie na 5 lat przy normalnej eksplatacji . Ja uważam że eksploatuje rower normalnie i nie wyobrażam sobie abym nie wymienił olinowania raz w roku ...Jazda przez cały rok w każdych warunkach w tym zimowych i linki na 5 lat ... Nierealne Moim zdaniem linki i pancerze trzeba traktować jak olej w silniku i raz na rok wymieniać. Linki oczywiście nierdzewne ... Pancerze wystarczą Accenta. Można płacić niesamowite kwoty za "rasowe" zestawy ale do typowej niewyczynowej jazdy moim zdaniem nie warto. Pozdro Klepnięte mobilnie z Żelka
mklos1 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 @@rzezniol, Pojęcie "normalnie" jest bardzo płynne. Dla niektórych DH w błocie jest normalną eksploatacją, bo inaczej nie jeżdżą. Normalnie to znaczy szczególnego wystawiania na błoto i wilgoć (solanka zimą). Przy tak eksploatowanym rowerze, nie ma powodu, by linki i pancerze wymieniać co roku. Co 2 lata będzie ok, pewnie co 3 też było dobrze. Oczywiście nie ma sensu wymieniać tylko linek, lub tylko pancerzy. Trzeba wymienić wszystko. Używam linek Clarks/Jagwire. Są znacznie lepsze (gładkie) niż noname. Ostatnio w trekingowym zrobiłem "upgrade" i 3 linki poprowadziłem w pełnym pancerzu. Udziwnienia typu teflonowa powłoka na linkach są bezsensu, bo wtedy trzeba kupić wysokiej jakości pancerze, by miało to jakikolwiek sens. Jeżeli komuś jest to potrzebne, to nie widzę przeszkód. W normalnym/średnim rowerze jest to przerost formy nad treścią.
rzezniol Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Udziwnienia typu teflonowa powłoka na linkach są bezsensu, bo wtedy trzeba kupić wysokiej jakości pancerze, by miało to jakikolwiek sens. Jeżeli komuś jest to potrzebne, to nie widzę przeszkód. W normalnym/średnim rowerze jest to przerost formy nad treścią. Tu się zgadzamy ... zamiast jednego drogiego zestawu wolę go kilka razy wymienić. A normalna jazda tak jak piszesz to bardzo płynny termin ... Ja wymieniam wszystkie linki co rok ... nie raz się zdarzyło ze linkę przerzutki tylnej wymieniałem i 2 razy w roku. Jedno wiem przy mojej eksploatacji po wymianie czuć różnicę ... Aktualnie jestem w trakcie testów uszczelnionych końcówek na pancerz od Accenta. Końcówki te maja wewnątrz o-ring może to wydłuży czas od wymiany do wymiany Pozdro
mklos1 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 W MTB mam bardzo fajne gumki na końcówkach pancerzy. Zdają egzamin bardzo dobrze. Problem w tym, że nie widzę ich nigdzie, a należałoby wymienić już.
Dejv47 Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 Pytanie, do Was. Czy opłaca się kupować pojedyncze elementy, czy lepiej cały zestaw ? Bo zazwyczaj na zestaw składa się pancerz i linka + ewentualne końcówki. Kompletując samemu cały zestaw można dodać przeróżne końcówki itp. Cenowo też chyba na tym lepiej można wyjść prawda?
mklos1 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Zestawy wychodzą drożej. Cały świat kupuje pancerze "z metra".
Dejv47 Napisano 21 Września 2013 Autor Napisano 21 Września 2013 Ok, w takim razie zdecyduję się na samodzielne skompletowanie linek, pancerzy i końcówek firmy Jagwire. Dziękuje wszystkim za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.