Skocz do zawartości

[kask]kupic kask z daszkiem czy bez?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

planuje kupic kask w najblizszym czasie i zastanawima czy lepiej z adaskziem czy bez.Do czego ma sluzyc ten daszek?:)jezdze na szosowce i czasem mtb.Z wygladau lepiej wydaje mi sie wyglada bez daszka ale moze on ma jakies wazne zadanie spelniac o ktorym nie wiem,pozdrawiam

Napisano

Obecnie większość kasków ma zdejmowany daszek

więc nie ma problemu - nie będzie Ci pasował to sobie go odczepisz

ps. ja lubię daszek bo osłania od krzaków, gałęzi itp. oraz daje trochę cienia ...

Napisano
  RZUŁF napisał:

ps. ja lubię daszek bo osłania od krzaków, gałęzi itp. oraz daje trochę cienia ...

dokladnie :P . U mnie po zimie sporo szlakow pozarastalo mocno zielskiem a daszek w kasku dobrze je kosi - wiec jak najbardziej do jazdy po lesie sie przydaje.

Napisano
  kr1s1983 napisał:

witam

planuje kupic kask w najblizszym czasie i zastanawima czy lepiej z adaskziem czy bez.Do czego ma sluzyc ten daszek?:)jezdze na szosowce i czasem mtb.Z wygladau lepiej wydaje mi sie wyglada bez daszka ale moze on ma jakies wazne zadanie spelniac o ktorym nie wiem,pozdrawiam

hmm IMO dla mnie daszek w kasku to sprawa priorytetowa ...

... mierzyłem juz kilka i tylko te z daszkiem mi podchodza a to z uwagi na fakt "cienia" jaki robi taki daszek

:)

Napisano

Jak Ci daszek nie odpowiada zawsze możesz go odczepić. A koszt kasku z daszkiem nie jest jakoś specjalnie większy od kasku który go nie posiada :)

Napisano

Zdecydowanie z daszkiem.

Daszek daje trochę cienia a przede wszystkim odbija: krople wody, małe gałęzie i różne latające stworzenia, które bez niego znalazły by się na twojej twarzy ;)

Napisano

Daszk jest upierdliwy, trzeba miec wyzej podniesiona glowie podczas jazdy co meczy kark.

U mnie objawia sie to ok 60-70km szczegolnie teraz kiedy nie mam formy.

Kolejny kask to na pewno bedzie kask szosowy...moze jakis stradivarius ;)

Napisano
  RafalB napisał:

Daszk jest upierdliwy, trzeba miec wyzej podniesiona glowie podczas jazdy co meczy kark.

U mnie objawia sie to ok 60-70km szczegolnie teraz kiedy nie mam formy.

Kolejny kask to na pewno bedzie kask szosowy...moze jakis stradivarius :D

Polecam Ippogriffo - lepiej wentyluje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.