Skocz do zawartości

[Amortyzator] Kross hexagon x3

trcs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczerze Ci tak powiem, jedno i to samo. Niby ten widelec w 2013 jest gorszy ale w 2012 ten widelec też ma zablokowany skok na max 5cm (elastomer w środku blokuje). Czy tak czy siak, jeden chłam naprostsza konstrukcja w obu przypadkach, niemniej jednak 100zł droższy jest model 2013.

Napisano

A dlaczego nie przemawaia do Ciebie ta marka?  Ma o wiele lepszy osprzęt, a rama pewnie też nie odstaje od tej z Krossa.

Napisano

czesc, podlacze sie pod temat bo mam podobne pytanie.

Otoz dostalem rower ze sklepu, wlasnie go skrecilem i co sie okazalo to to, ze w tym modelu powininem dostac

"SR Suntour XCT V4",  a dostalem "SR Suntour M3000AL". Pytanie czy zostalem oszukany czy jest to zmiana bezroznicy ? W sumie oszukany zostal, pytanie jak bardzo.

Druga sprawa - to raczej na moja korzysc bo tylnie przerzutki mam Acera a nie Altus.

Poza tym mam lekko scentrowane (!) przednie kolo... linka przedniej przerzutki jest zla naciagnieta i nie wchodzi w jeden otwor prowadzacy przy ramie (to akurat problem niewielki).

Napisano

Im bardziej przemawiająca marka, tym droższy rower na danym osprzęcie. Chociaż, co niby miałoby przemawiać za taką firmą, jaką jest Kross...? 

No ten Kands wygląda jak jawna podróba Krossa, malowanie i napisów na ramie podobne

Napisano

No ten Kands wygląda jak jawna podróba Krossa, malowanie i napisów na ramie podobne

Spójrz (szczególnie na tańsze modele) na Meridę, Canyona, Specialized, Kellysa, Cube, MBike, Rometa czy Treka. Gdybym się zastanowił trochę dłużej, pewnie jeszcze kilka marek bym wynalazł. A później spójrz na Krossa i Kandsa. W zależności od rocznika czy modelu są tam jakieś różnice, ale ogólnie wszystko jest klepane na jedno kopyto. Widocznie taki design pasuje klientom, producenci małpują jeden od drugiego i tak to wygląda.

Napisano

Z takich znaczących rzeczy, które nie są literkami to Kands wygrywa kołem pod kasetę i przerzutką przednią, różnice w reszcie nie mają praktycznie znaczenia ponieważ są minimalne. Nie wiem jak rama kandsa, ale od x3 jest bardzo sztywna i polecam.

Napisano

a czyli to nie bylo do mnie;)

To ja ponawiam pytanie
:

czesc, podlacze sie pod temat bo mam podobne pytanie.

Otoz dostalem rower ze sklepu, wlasnie go skrecilem i co sie okazalo to to, ze w tym modelu powininem dostac

"SR Suntour XCT V4",  a dostalem "SR Suntour M3000AL". Pytanie czy zostalem oszukany czy jest to zmiana bezroznicy ? W sumie oszukany zostal, pytanie jak bardzo.

Druga sprawa - to raczej na moja korzysc bo tylnie przerzutki mam Acera a nie Altus.

Poza tym mam lekko scentrowane (!) przednie kolo... linka przedniej przerzutki jest zla naciagnieta i nie wchodzi w jeden otwor prowadzacy przy ramie (to akurat problem niewielki).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...