trcs Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Witam mam pytanie bo nie znam się na rowerach w krossie hexagonie x3 2013 - http://www.kross.pl/pl/2013/mtb/hexagon-x3 znajduje się taki amortyzator - SR Suntour M3010AL (skok 50mm) natomiast w starszym x3 2012 - SR Suntour XCT V4 (skok 100mm) http://www.kross.pl/pl/2012/hexagon-x3 to znaczy że, ten podzespół w nowszym modelu został zdegradowany o 50mm i jest gorszy?
trcs Napisano 16 Września 2013 Autor Napisano 16 Września 2013 A możecie napisać które podzespoły są lepsze na korzyść modelu 2013 ?
Synergy Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Szczerze Ci tak powiem, jedno i to samo. Niby ten widelec w 2013 jest gorszy ale w 2012 ten widelec też ma zablokowany skok na max 5cm (elastomer w środku blokuje). Czy tak czy siak, jeden chłam naprostsza konstrukcja w obu przypadkach, niemniej jednak 100zł droższy jest model 2013.
trcs Napisano 16 Września 2013 Autor Napisano 16 Września 2013 mozna znaleźć jakiś lepszy odpowiednik tego modelu roweru?
qwaq Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 A dlaczego nie przemawaia do Ciebie ta marka? Ma o wiele lepszy osprzęt, a rama pewnie też nie odstaje od tej z Krossa.
Fenthin Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Im bardziej przemawiająca marka, tym droższy rower na danym osprzęcie. Chociaż, co niby miałoby przemawiać za taką firmą, jaką jest Kross...?
Piehursson Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 w tej cenie tylko Kands Energy 1300. Tego Hexagona zjada na śniadanie.
lelusz Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 czesc, podlacze sie pod temat bo mam podobne pytanie. Otoz dostalem rower ze sklepu, wlasnie go skrecilem i co sie okazalo to to, ze w tym modelu powininem dostac "SR Suntour XCT V4", a dostalem "SR Suntour M3000AL". Pytanie czy zostalem oszukany czy jest to zmiana bezroznicy ? W sumie oszukany zostal, pytanie jak bardzo. Druga sprawa - to raczej na moja korzysc bo tylnie przerzutki mam Acera a nie Altus. Poza tym mam lekko scentrowane (!) przednie kolo... linka przedniej przerzutki jest zla naciagnieta i nie wchodzi w jeden otwor prowadzacy przy ramie (to akurat problem niewielki).
trcs Napisano 16 Września 2013 Autor Napisano 16 Września 2013 Im bardziej przemawiająca marka, tym droższy rower na danym osprzęcie. Chociaż, co niby miałoby przemawiać za taką firmą, jaką jest Kross...? No ten Kands wygląda jak jawna podróba Krossa, malowanie i napisów na ramie podobne
Synergy Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Manetki tourneya jedzą te alivio na śniadanie.
Fenthin Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 No ten Kands wygląda jak jawna podróba Krossa, malowanie i napisów na ramie podobne Spójrz (szczególnie na tańsze modele) na Meridę, Canyona, Specialized, Kellysa, Cube, MBike, Rometa czy Treka. Gdybym się zastanowił trochę dłużej, pewnie jeszcze kilka marek bym wynalazł. A później spójrz na Krossa i Kandsa. W zależności od rocznika czy modelu są tam jakieś różnice, ale ogólnie wszystko jest klepane na jedno kopyto. Widocznie taki design pasuje klientom, producenci małpują jeden od drugiego i tak to wygląda.
lelusz Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Manetki tourneya jedzą te alivio na śniadanie. A to to do czego byla odpowiedz ? Bo nie do konca rozumiem.
Synergy Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 Z takich znaczących rzeczy, które nie są literkami to Kands wygrywa kołem pod kasetę i przerzutką przednią, różnice w reszcie nie mają praktycznie znaczenia ponieważ są minimalne. Nie wiem jak rama kandsa, ale od x3 jest bardzo sztywna i polecam.
lelusz Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 a czyli to nie bylo do mnie;)To ja ponawiam pytanie: czesc, podlacze sie pod temat bo mam podobne pytanie. Otoz dostalem rower ze sklepu, wlasnie go skrecilem i co sie okazalo to to, ze w tym modelu powininem dostac "SR Suntour XCT V4", a dostalem "SR Suntour M3000AL". Pytanie czy zostalem oszukany czy jest to zmiana bezroznicy ? W sumie oszukany zostal, pytanie jak bardzo. Druga sprawa - to raczej na moja korzysc bo tylnie przerzutki mam Acera a nie Altus. Poza tym mam lekko scentrowane (!) przednie kolo... linka przedniej przerzutki jest zla naciagnieta i nie wchodzi w jeden otwor prowadzacy przy ramie (to akurat problem niewielki).
Synergy Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 Napisałem wyżej, te amortyzatory to niemalże to samo.
trcs Napisano 17 Września 2013 Autor Napisano 17 Września 2013 a jest jeszcze jakiś podzespół który jest lepszy w modelu 2013 od 2012?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.